موقعیت شما در سایت:

راهکارهای کنار آمدن با همسر لجباز

راهکارهای کنار آمدن با همسر لجباز

0 نظر

0 لایک

1387 بازدید

تاریخ انتشار: 1402/10/25

توضیحات

لجبازی یکی از ویژگی‌های شخصیتی است که می‌تواند در زندگی مشترک مشکلات زیادی ایجاد کند. اگر همسرتان لجباز است، باید یاد بگیرید که چگونه با او رفتار کنید تا زندگی مشترک‌تان را به آرامش برسانید. در این مقاله، به بررسی علت‌های لجبازی همسر، راه‌های رفتار با همسر لجباز و چگونگی جلوگیری از لجبازی همسر می‌پردازیم.

ارسال نظر

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.
نظراتی که شامل الفاظ رکیک و توهین آمیز و بحث های سیاسی و قومیتی، تبلیغ، لینک باشد منتشر نشده و حذف می شوند.

خبر خوب اینکه در مقالات آموزشی مطالب زندگینامه زنان موفق دنیا، مقالات زندگی سالم و ویدئوهای آموزشی استقلال مالی را برای ازدواج موفق و زندگی سالم خودتان برایتان قرارداده ایم.

دیدن نظرات بیشتر

تعداد کل نظرات: 0 نفر

توی زندگی مشترک، ممکنه با همسرمون با مشکلات مختلفی مواجه بشیم که یکی از این مشکلات، لجبازی همسره. لجبازی می‌تونه در هر زمینه‌ای از زندگی مشترک، مثل تصمیم‌گیری‌های مالی، تربیت بچه‌ها، نحوه گذروندن اوقات فراغت و غیره بروز کنه. لجبازی همسر می‌تونه باعث ایجاد تنش و اختلاف در زندگی مشترک بشه. اگه با همسر لجباز خودتون به‌درستی برخورد نکنید، ممکنه این مشکل به‌مرورزمان بدتر بشه و به بن‌بست برسه. تو این مقاله، می‌خوایم به بررسی راهکارهایی برای برخورد با همسر لجباز بپردازیم. این راهکارها به شما کمک می‌کنن تا در شرایط مختلف، با آرامش و منطق با همسر لجباز خودتون برخورد کنید و از بروز تنش و اختلاف جلوگیری کنید.


تعریف لجبازی در روانشناسی

در روانشناسی، لجبازی به رفتاری گفته می‌شود که در آن فرد به طور مداوم از تغییر عقیده یا رفتار خود خودداری می‌کند. این رفتار اغلب در پاسخ به خواسته‌ها یا درخواست‌های دیگران انجام می‌شود و می‌تواند باعث ایجاد تنش و اختلاف در روابط شود و می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد برخی از افراد لجباز هستند زیرا به نظرات و باورهای خود بسیار اهمیت می‌دهند و حاضر نیستند آنها را زیر سؤال ببرند، برخی دیگر لجباز هستند زیرا احساس می‌کنند که کنترل بر زندگی خود را از دست داده‌اند و با لجبازی سعی می‌کنند احساس قدرت و کنترل خود را به دست آورند. لجبازی می‌تواند در هر سنی و در هر زمینه‌ای از زندگی رخ دهد. این رفتار در کودکان و نوجوانان نسبتاً شایع است و معمولاً با افزایش سن کاهش می‌یابد. بااین‌حال، لجبازی در بزرگسالان نیز می‌تواند یک مشکل جدی باشد.


لجبازی


آیا لجبازی یک بیماری است؟

لجبازی به خودی خود یه بیماری یا اختلال شخصیت نیست. این یه رفتار طبیعیه که همه‌مون یه جورایی تجربه می‌کنیم، از بچگی تا بزرگسالی. مثلاً وقتی بچه بودی و می‌خواستی یه اسباب‌بازی بخری و بابات نمی‌خرید، ممکن بود لجبازی کنی. یا وقتی بزرگ شدی و می‌خواستی یه کار خاصی رو انجام بدی و یکی از دوستات مخالفت کرد، ممکن بود لجبازی کنی. اما اگه لجبازی تبدیل به یه الگوی رفتاری بشه و باعث دردسر بشه، ممکنه نشانه یه اختلال روانی باشه. مثلاً یه اختلالی به اسم اختلال نافرمانی مقابله‌ای (ODD) هست که توی بچه‌ها و نوجوانان شایعه اس و با علائمی مثل عصبانیت، نافرمانی، بهانه‌جویی، و کینه‌ورزی مشخص میشه. یه اختلال دیگه هم هست به اسم اختلال شخصیت مرزی (BPD) که توی بزرگسالان شایعه اس و با علائمی مثل نوسانات خلقی، پرخاشگری، و مشکلات در روابط مشخص میشه. در نهایت، اینکه لجبازی یه بیماری یا اختلال شخصیت هست یا نه، بستگی به عوامل مختلفی داره، از جمله شدت لجبازی، مدت زمانش، و اینکه آیا باعث دردسر میشه یا نه. اگه نگران لجبازی خودت یا یکی از عزیزانت هستی، بهتره با یه متخصص بهداشت روان مشورت کنی.


رابطه لجبازی همسر با دوران کودکی

خب، ببین، رابطه لجبازی همسرت با بچگی‌اش خیلی مهمه. عوامل مختلفی می‌تونه باعث لجبازی همسرت بشه، اما بچگی‌اش یکی از مهم‌ترین‌هاست.

سبک تربیتی والدینش

اگه والدین همسرت خیلی سخت‌گیر یا خشن بودن، ممکنه بهش یاد داده باشن که برای ابراز وجود و جلب‌توجه باید لجبازی کنه. این والدین معمولاً به خواسته‌های بچه‌هاشون اهمیت نمیدن و بهشون اجازه نمیدن که نظرات خودشون رو بیان کنن. در نتیجه، بچه‌های این والدین ممکنه برای ابراز وجود و جلب‌توجه، به لجبازی روی بیارن. مثلاً، اگه والدین همسرت بهش اجازه نمی‌دادن که نظرات خودش رو بیان کنه و همیشه سرش داد می‌زدن، ممکنه همسرت در بزرگسالی، برای ابراز وجود و جلب‌توجه، به لجبازی روی بیاره.

تجارب دوران کودکیش

اگه همسرت در دوران کودکیش مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشه، ممکنه احساس کنه که کنترلی بر زندگی خودش نداره و برای جبران این حس، به لجبازی روی بیاره. مثلاً، اگه همسرت در دوران کودکیش مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشه، ممکنه در بزرگسالی، برای احساس امنیت و کنترل بر زندگی خودش، به لجبازی روی بیاره.

اختلالات روانی

بعضی از اختلالات روانی، مثل اختلال شخصیت مرزی، می‌تونن باعث لجبازی بشن. این افراد معمولاً دارای مشکلاتی در تنظیم هیجانات خودشون هستند و ممکنه به‌راحتی عصبانی بشن. مثلاً، اگه همسرت مبتلا به اختلال شخصیت مرزی باشه، ممکنه به‌راحتی عصبانی بشه و به لجبازی روی بیاره.


البته، لجبازی در بزرگسالی، همیشه به دوران کودکی مرتبط نیست. برخی از افراد ممکنه به دلایل مختلفی، مانند مشکلات سلامتی، استرس، یا مصرف مواد مخدر، در بزرگسالی لجباز بشن.


علت لجبازی همسرتان چیست؟


علت لجبازی همسرتان چیست؟

چرا همسرا لجباز میشن؟ دلایل لجبازی همسرا می‌تونه خیلی متنوع باشه و به عوامل مختلفی بستگی داشته باشه. بعضی از دلایل رایج لجبازی همسرا عبارت‌اند از:

عوامل شخصیتی

همان‌طور که گفته شد، بعضی از افراد به طور ذاتی لجبازتر از بقیه هستن. این افراد معمولاً افرادی خودمحور، سلطه‌جو و با اعتماد به نفس پایین هستن. آنها معتقدند که همیشه حق با آنهاست و به نظرات دیگران اهمیتی نمیدن. آنها همچنین به‌راحتی احساس می‌کنن که مورد انتقاد قرار گرفته‌اند و به همین دلیل، سعی می‌کنن با لجبازی از خود دفاع کنند.

عوامل محیطی

بعضی از عوامل محیطی می‌تونن باعث لجبازی همسر بشن. مثلاً اگه همسرت در کودکی مورد تنبیه یا تحقیر قرار گرفته باشه، ممکنه در بزرگسالی به لجبازی به‌عنوان یک مکانیسم دفاعی روی بیاره. او ممکنه احساس کنه که تنها راه برای حفظ خود، ایستادگی و مقاومت در برابر دیگران است.

عوامل روان‌شناختی

بعضی از مشکلات روان‌شناختی مانند اختلالات شخصیتی، افسردگی یا اضطراب نیز می‌تونن باعث لجبازی بشن. مثلاً افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی (BPD) معمولاً دچار نوسانات شدید خلقی هستن. آنها ممکنه در یک لحظه احساس شادی و خوشبختی داشته باشن و در لحظه بعدی احساس خشم و عصبانیت کنن. این نوسانات خلقی می‌تونه باعث لجبازی آنها بشه.

عوامل موقعیتی

گاهی اوقات، لجبازی همسر می‌تونه ناشی از یک موقعیت خاص باشه. مثلاً اگه همسرت احساس ناامنی یا تهدید شده باشه، ممکنه به لجبازی روی بیاره. او ممکنه احساس کنه که برای حفظ خود یا چیزی که برایش مهم است، باید با تو مقابله کنه.


چگونه با همسر لجباز برخورد کنیم؟


چگونه با همسر لجباز برخورد کنیم؟

خب خانم‌ها یادتون باشه که لجبازی یک ویژگی ذاتی نیست که با آدم‌ها به دنیا بیاد، لج‌بازی یک ویژگی هست که ممکنه در زمان‌ها مختلف برای فرد پیش بیاد که فرد بخواد پافشاری کنه روی حرفی و معمولاً اگر دقت کرده باشیم آدم‌هایی که لج‌باز هستند، عین یک بچه رفتار می‌کنن؛ حرف حرف خودشونه و هیچ‌چیزی جلو دارشون نیست تأکید می‌کنند که من درست میگم، اون چیزی که من میگم باید انجام بشه، اون کاری که من می‌خوام باید بشه و شما اشتباه می‌کنید و نباید کسی روی حرف من حرف بزنه خب حالا ما یک فرد لج‌باز رو مقابلمون داریم و باید ببینیم که با این فرد لج‌باز چگونه برخورد کنیم و بهترین اقدامی که میشه در مقابل این افراد انجام داد چی هستش؟ به خاطر داشته باشید دوستان من افرادی که لج‌بازی می‌کنند افرادی هستند که شاید یک مقداری اعتماد به نفس پایینی داشته باشند، یک مقداری خودباوری‌های پایینی داشته باشند و فرد سعی می‌کنه که اقتدار شو با لج‌بازی نشون بده! حالا اگر همسر لجباز داشتیم باید چیکار کنیم؟

آرام باش و خونسردی‌تو حفظ کن

اگه تو هم عصبانی بشی، لجبازی همسرت تشدید میشه پس سعی کن در هنگام مواجهه با لجبازی همسرت، آرامشتو حفظ کنی و از بحث و جدل بیهوده خودداری کنی. مثلاً فرض کن همسرت تو انتخاب فیلم باهات لجبازی می‌کنه، اگه تو هم عصبانی بشی و شروع به بحث و جدل کنی، لجبازی همسرت بیشتر میشه. در این شرایط، بهتره آرامشتو حفظ کنی و بهش بگی که می‌فهمی چرا اون فیلم رو می‌خواد ببینه و بعد، بهش پیشنهاد بده که هر دوتون در مورد گزینه‌های مختلف فکر کنید و در نهایت، تصمیمی بگیرید که هر دوتون ازش راضی باشید.

از بحث و جدل بیهوده خودداری کن

اگه موضوعی باعث لجبازی همسرت شده، سعی کن اون موضوع رو به زمان دیگه‌ای موکول کنی، در اون زمان، با آرامش و منطق با همسرت صحبت کن و سعی کن به تفاهم برسی. مثلاً فرض کن همسرت تو انجام کارهای خونه باهات لجبازی می‌کنه اگه تو هم در اون لحظه باهاش بحث کنی، لجبازی همسرت بیشتر میشه در این شرایط، بهتره موضوع رو به زمان دیگه‌ای موکول کنی که هر دوتون آرام هستید، با همسرت صحبت کن و بهش بگی که اهمیت کمکش تو کارهای خونه رو می‌فهمی و بعد، باهاش توافق کن که هر روز یکی از شما کارهای خونه رو انجام بده.

به احساسات همسرت احترام بذار

حتی اگه با همسرت موافق نیستی، سعی کن احساساتش رو درک کنی و بهش بگی که درک می‌کنی چرا این‌طور رفتار می‌کنه. مثلاً فرض کن همسرت تو خرید ماشین باهات لجبازی می‌کنه اگه بهش بگی که نظرش مهم نیست، لجبازی همسرت بیشتر میشه، در این شرایط، بهتره بهش بگی که نظرش برای تو مهمه و می‌خوای به خواسته‌هاش احترام بذار و بعد، بهش بگی که نگرانی که ماشین مورد علاقه‌ش برای شما گران باشه.

از زبان مثبت و غیرتهاجمی استفاده کن

سعی کن به‌جای انتقاد، از همسرت تعریف و تمجید کنی چون این کار بهش کمک می‌کنه تا احساس بهتری داشته باشه و راحت‌تر باهات همکاری کنه. مثلاً فرض کن همسرت تو انجام کارهای خونه باهات لجبازی می‌کنه، اگه بهش بگی که اون همیشه کارهای خونه رو دیر انجام میده، لجبازی همسرت بیشتر میشه در این شرایط، بهتره بهش بگی که از اینکه همیشه بهت کمک می‌کنه، ممنون هستی و بعد، بهش بگی که دوست داری تو کارهای خونه با هم همکاری کنید.

وقتی همسرت از لجبازی دست می‌کشه، اون رو تشویق کن

این کار بهش کمک می‌کنه تا رفتارش رو تغییر بده. مثلاً فرض کن همسرت تو انتخاب فیلم باهات لجبازی می‌کنه، اگه اون بالاخره باهات موافقت کرد، بهش بگی که از اینکه باهات همکاری کرد، خوشحال هستی و بعد، بهش بگی که از دیدن فیلم باهاش لذت می‌بری.

اگه مشکل جدیه، به یک متخصص مراجعه کن

اگه لجبازی همسرت باعث مشکلات جدی تو زندگی شما شده، بهتره به یک متخصص روانشناس یا مشاور مراجعه کنید.

سکوت کردن و مدارا کردن

سکوت کردن و مدارا کردن می‌تونه به شما دوست خودم کمک کنه که ارتباط رو بهتر نگه دارید سعی کنیم لحن صحبتمون رو با فردی که می‌دونیم داره لج‌بازی می‌کنه کنترل کنیم ببینید ما معمولاً وقتی می‌فهمیم فردی داره لج می‌کنه ما هم تندوتیز و کنایه وار باهاش صحبت می‌کنیم؛ بیاییم این عامل رو ازش بگیریم و به‌جای اینکه باهاش تند تیز و با کنایه صحبت کنیم یه مقدار باهاش نرم‌تر و آرام‌تر باهاش صحبت کنیم تا جایی که میشه به‌اصطلاح باهاش دهن به دهن نشیم و بحث نکنیم. لحن کلمات ما رو این افراد کاملاً متوجه میشن که این بحث‌هایی که ما داریم باهاشون می‌کنیم از سر نقد کردن‌شون هست از سر تحقیر کردن‌شون هست یا نه ما هم می‌خوایم بهشون بفهمونیم که تو داری اشتباه می‌کنی. توی موقعیت‌هایی که همسر شما لج‌بازی می‌کنه شما نباید تأکید کنید که تو اشتباه می‌کنی و باید حرف من رو بپذیری، ما باید مهارت انتقاد کردن و انتقادپذیری رو یاد بگیریم ما باید یاد بگیریم که اگر خواستیم از کسی نقدی رو بکنیم به خصوص با همسر لجباز نباید این نقدمون همراه با گوشه‌وکنایه‌های منفی باشه.

درست و به جا انتقاد کنید!

نباید ویژگی‌های منفیش رو عنوان کنید موقعیت سنجی کنید ببینید که اصلاً الان انتقاد کردن به این فرد مناسب هست یا نه؟ در زمان عصبانیت باهاش حرف بزنم آیا من می‌تونیم راهکار درستی رو به دست بیارم آیا من می‌تونیم آرامش رو به دست بیارم یا نه؟ فراموش نکنیم که حسن جویی کردن و بعد حرف خودتون رو زدن ببینید ما تأیید می‌کنیم، حسن جویی می‌کنیم و بعد حرفمون رو می‌زنیم . وقتی این سه مرحله رو انجام می‌دید همسر لجباز یا کسی که مدام با شما لجبازی می‌کنه متوجه میشه که کسی مقابل من هست هدفش شکستن و خوردن کردن و تحقیر کردن من نیست. ما باید مهارت سخنوری رو در مقابل این افراد لجباز یاد بگیریم چون اگر لج‌بازی مربوط به یک موقعیت و یا مربوط به یک مکان و حالت باشه این افراد معمولاً از درون، خودشون رو مقصر می‌دونن و می‌خوان حق‌به‌جانب صحبت کنن دیگه!

مهارت سخنوری دارید؟

پس مهارت سخنوری به ما میگه از کلماتی که با تو شروع میشه استفاده نکنیم وقتی که ما میگیم تو این کارو کردی، تو بد برخورد کردی تو گفتی که من گفتم داریم به نوعی مقصر بودن رو بهش تلقین می‌کنیم و این باور رو بهش میدیم که تو مقصری، من تقصیری نداشتم و... بیاییم در مقابل همسر لجباز باز یکم مدارا کنیم، یکم سکوت کنیم، تأییدشدن کنیم، گاهی اوقات ویژگی‌های مثبتشونو بگیم، اجازه بدیم اون خشم و عصبانیت فروکش کنه و بعد حرفمون رو بگیم. نمیشه با این افراد قاطع صحبت کرد و دهن به دهن شد؛ چون هرچقدر که شما قاطع‌تر صحبت کنید اونها پافشاریشون روی اشتباهشون بیشتره ولی اگر دقت کنید زمانی که باهاشون نرم‌تر، آرام‌تر و بهتر برخورد می‌کنیم اکثر این افراد از کرده خودشون پشیمون میشن و میان به نوعی دل جویانه از دل شما در بیارن و شمارو آروم کنن.


نتیجه گیری به زبان پریسا نصری


آنچه باید در مورد لجبازی همسر بدانیم

ببینید لج‌بازی یک بیماری نیست لج‌بازی یک رفتاره، لج‌بازی یک تم شخصیتی به آدم‌ها میده که باعث میشه برای دیگران یکم تحملش سخت باشه، یکم حوصله سر بر تر باشن و برای همین ما باید بدونیم اگر مردی که در مقابل من هست یک فرد کاملاً لج‌باز هست بهترین تکنیک‌های من برای اینکه بتونم فرو بنشونم و آرومش کنم چه چیزهایی می‌تونه باشه. تأکید می‌کنم مدارا کردن، سکوت کردن، نکات مثبت رو گفتن، موقعیت سنجی کردن و اینکه سعی کنید توی موقعیت‌ها انتقاد به جا کردن رو یاد بگیرید و سعی کنید اگر می‌تونید آرامش خودتون رو توی مرحله اول حفظ کنید و بعد با همسر لجباز یا کسی که با شما لجبازی می کنه صحبت کنید. مقابل به مثل نکنید، ما مثل این آدم نیستیم پس مقابل به مثل نداریم و سعی کنید شرایط رو درک کنید. امیدوارم که در مقابل آدم‌های لج‌باز خیلی قرار نگیرید و اگر قرار گرفتید بتونید از راهکارهایی که گفتیم به‌خوبی استفاده کنید.


سوالات متداول


سؤالات متداول در مورد همسر لجباز

آیا همسر لجباز قابل تغییر است؟

پاسخ: این سؤالی است که نمی‌توان به طور قطعی به آن پاسخ داد. برخی از افراد با گذشت زمان و با کمک همسر خود، می‌توانند تغییر کنند. اما برخی دیگر از افراد، به دلیل دلایل عمیق‌تر، قابل تغییر نیستند.

اگر همسرم لجباز است، چه‌کار کنم؟

پاسخ: اگر همسر شما لجباز است، باید در نظر بگیرید که آیا می‌خواهید با این مشکل کنار بیایید یا خیر. اگر می‌خواهید با این مشکل کنار بیایید، باید نکاتی که در بالا ذکر شد را رعایت کنید. اما اگر نمی‌خواهید با این مشکل کنار بیایید، باید تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید زندگی خود را با این مشکل ادامه دهید یا خیر.

چگونه همسر لجباز خود را آرام کنیم؟

پاسخ: برای آرام‌کردن همسر لجباز، می‌توانید از برخی روش‌های زیر استفاده کنید:
به او زمان بدهید: گاهی اوقات، بهترین کار این است که به همسر لجباز خود زمان بدهید تا آرام شود. در این مدت، سعی کنید با کارهایی که دوست دارید، خود را مشغول کنید.
به او نشان دهید که به او اهمیت می‌دهید: به همسر لجباز خود نشان دهید که به او اهمیت می‌دهید و می‌خواهید به او کمک کنید. این کار می‌تواند به او کمک کند تا احساس بهتری پیدا کند و آرام شود.
با او صحبت کنید: وقتی همسر شما آرام شد، با او صحبت کنید و سعی کنید علت لجبازی او را درک کنید. این کار می‌تواند به شما کمک کند تا راه‌هایی برای جلوگیری از لجبازی‌های بعدی او پیدا کنید.

چگونه از لجبازی همسرم در برابر دیگران جلوگیری کنم؟

پاسخ: اگر همسرتان در برابر دیگران لجباز می‌شود، می‌توانید با رعایت نکات زیر به او کمک کنید:
در هنگام حضور دیگران، از بحث و جدل با همسرتان خودداری کنید: بحث و جدل در حضور دیگران تنها اوضاع را بدتر می‌کند.
به همسرتان کمک کنید تا احساس راحتی کند: اگر همسرتان احساس راحتی کند، کمتر لجباز می‌شود.
به دیگران توضیح دهید که همسرتان لجباز است: اگر دیگران از لجبازی همسرتان آگاه باشند، کمتر او را قضاوت می‌کنند و رفتار او را بهتر درک می‌کنند.

چگونه از لجبازی همسرم در برابر فرزندانم جلوگیری کنم؟

پاسخ: اگر همسرتان در برابر فرزندانتان لجباز می‌شود، می‌توانید با رعایت نکات زیر به او کمک کنید:
با همسرتان صحبت کنید: به همسرتان بگویید که رفتار او در برابر فرزندانتان شما را نگران می‌کند.
به همسرتان کمک کنید تا با فرزندانتان ارتباط مؤثر برقرار کند: به همسرتان کمک کنید تا روش‌های صحیح تربیت فرزند را بیاموزد.
در صورت لزوم از کمک حرفه‌ای استفاده کنید: اگر همسرتان لجبازی‌های شدیدی دارد، ممکن است لازم باشد از کمک حرفه‌ای استفاده کنید.

ارسال نظر

0دیدگاه

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.
نظراتی که شامل الفاظ رکیک و توهین آمیز و بحث های سیاسی و قومیتی، تبلیغ، لینک باشد منتشر نشده و حذف می شوند.

خبر خوب اینکه در مقالات آموزشی مطالب زندگینامه زنان موفق دنیا، مقالات زندگی سالم و ویدئوهای آموزشی استقلال مالی را برای ازدواج موفق و زندگی سالم خودتان برایتان قرارداده ایم.

دیدن نظرات بیشتر

تعداد کل نظرات: 0 نفر

تعداد سوالات ایجاد شده

0

دیدن همه سوالات

چک لیست های زندگی  جدید

هر روز چک لیست های جدید برای شما آماده و منتشر میکنیم.

تعداد کاربران استفاده کننده

0

دیدن چک لیست ها

راه اندازی سایت و سیستم سازی کسب و کار