موقعیت شما در سایت:

نشانه های خودخواهی همسر و راهکار برخورد با آن

نشانه های خودخواهی همسر و راهکار برخورد با آن

0 نظر

0 لایک

1907 بازدید

تاریخ انتشار: 1402/07/26

ارسال نظر

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.
نظراتی که شامل الفاظ رکیک و توهین آمیز و بحث های سیاسی و قومیتی، تبلیغ، لینک باشد منتشر نشده و حذف می شوند.

خبر خوب اینکه در مقالات آموزشی مطالب زندگینامه زنان موفق دنیا، مقالات زندگی سالم و ویدئوهای آموزشی استقلال مالی را برای ازدواج موفق و زندگی سالم خودتان برایتان قرارداده ایم.

دیدن نظرات بیشتر

تعداد کل نظرات: 0 نفر

خودخواهی یکی از ویژگی‌های منفی شخصیتیه که بعضی از آدما اونو دارن. متأسفانه این ویژگی می‌تونه توی ارتباطات و زندگی مشترک فرد مشکلات زیادی رو ایجاد کنه، این مشکلات وقتی بزرگ‌تر میشه که شوهر شما این ویژگی رو داشته باشه؛ یعنی با یک مرد خودخواه و خودشیفته ازدواج کرده باشید. البته رفتار درست باعث میشه که تا حدود زیادی بتونید این ویژگی رو مهار کنید، بنابراین لازمه درباره این ویژگی شخصیتی اطلاعات بیشتری داشته باشید و یاد بگیرید که چطور باید با اون فرد رفتار کنید؟! قبل از اینکه بخواهیم به کسی برچسب خودخواه یا خودشیفته بودن بزنیم، باید اول اون ویژگی‌ها رو بشناسیم. اگر فردی که مقابل شماست این نشانه‌ها رو داره، میشه گفت که ویژگی شخصیتی خودخواهی و خودشیفتگی رو هم داره‌

از شما قدردانی نمی‌کنه
همیشه خودش اولویت زندگیشه و به هیچ‌چیز دیگه‌ای به جز خودش اهمیت نمیده
وقتی بهش احتیاج دارید معمولاً کنارتون نیست و با کارهای خودش درگیره
اشتباهاتش رو قبول نمی‌کنه و ممکنه تقصیر و گردن شما بندازه
همه تصمیمات رو تنها می‌گیره و با شما مشورت نمی‌کنه
همیشه تمرکزش روی خودشه
از علاقه‌مندی‌ها اهداف و آرزوهای شما اطلاعی نداره و نمی‌دونه
نسبت به شما و بقیه درک و همدلی نداره
از شما انتظار داره کاملاً بشناسیدش و بدونین که چیزی بگه منظورش رو بفهمید
هیچ‌وقت معذرت‌خواهی نمی‌کنه
انتظار داره هر چیزی که میگه رو شما فوراً انجام بدید
کمترین تلاش رو برای شما و رابطه‌تون می‌کنه
شما رو تحقیر می‌کنه تا خودش بزرگ و برتر به نظر برسه
خیلی کم از شما تعریف و تمجید می‌کنه
زمانی با شما مهربون میشه که چیزی ازتون بخواد
خیلی جویای حال و احوال شما و زندگی شما نیست و بیشتر صحبت‌هاش در مورد خودشه


همسر خودخواه


تفاوت خودخواهی و اولویت قرار دادن خود

خودخواهی مرز بین "قربانی شدن و خود را دوست داشتن" است. گاهی خود بینی می تواند مفید و سازنده باشد و خودخواهی سالم به معنی اولویت دادن برای رسیدن به اهداف است. آیا فکر کرده اید اولویت اول در زندگی شما چیست؟ شما جزء افرادی هستید که تمام زندگی و زمان شان را وقف دیگران می کنند یا افرادی که به "قانون اول خودت" باور دارند؟ تا حالا دقت کرده اید که وقتی سوار هواپیما می شوید مهماندارن برای شما توضیح می دهند که در صورت وقوع بحران، اول ماسک را بر روی دهان خود بگذارید و بعد ماسک را برای فرزند و همسر یا افراد دیگر قرار دهید. چقدر با شنیدن این جمله احساساتی شدید و احساس خودخواهی و خودشیفتگی به شما دست داده است؟ در زندگی هم اول ماسک اکسیژن خودتان را بزنید و اولویت اول در زندگی "حال خوب خودتان" باشد. حال شما که خوب باشد و انرژی شما که فوق العاده باشد، می توانید این حس و حال خوب و احساس رضایت را در زندگی و ارتباط با همسرتان هم وارد کنید. اولویت اول قرار دادن خود، نه تنها بد نیست بلکه برای رسیدن به یک شخصیت سالم و مفید باید "خودخواه و دوستدار" خود باشیم. فراموش نکنید که خودخواهی سالم به معنای اولویت بندی برای رسیدن به اهداف و خواسته های درونی، احترام به ارزش ها و خود را دوست داشتن است.
بنابراین خودبینی مثبت یک حق طبیعی و یک ویژگی مثبت و ارشمند افراد است. همیشه قانون "اول خودت" رو یادت باشه، یعنی اولویت اول در زندگی خودت باشی و اول برای خودت مفید باش بعد دیگران. یعنی اگر قدمی در زندگی بر می دارید فقط برای این نباشد که چون از شما خواسته شده پس باید حتما این کار را انجام دهید، بلکه در درجه اول احساس خوب خودتان را اولویت قرار دهید و سپس آن قدم را بردارید. اگر به زندگینامه افرادی که در سراسر دنیا و کشورمان در راه محافظت از کشور جانشان را از دست داده اند سری بزنیم، متوجه می شویم که همه ی این افراد در درجه اول به دلیل احساس درونی و رضایت خودشان و احساس مفید بودن در این مسیر قدم گذاشته اند. بنابراین تصمیم آن ها اصلا به معنای خودخواهی منفی نیست، در واقع به همان "قانون اول خودت" اعتقاد و باور داشتند. در صورتی که اگر قرار بود شهدا عزیز کشورمان در درجه اول به خواست دیگران توجه کنند، هرگز بخاطر مادران و خانواده شان نمی توانستند برای احساس درونی خودشان اقدامی انجام دهند.

چه مواردی خودخواهی نیست؟

اگه شوهرتون مسئولیت‌های خونه و خونواده رو انجام میده و توی وقت‌های اضافه به فعالیت‌هایی که خودش دوست داره می‌رسه مثل ورزش‌کردن، تفریح، دیدن دوستانش و غیره این خودخواهی نیست. به‌خاطر اینکه هر فردی حق داره در کنار رسیدگی به رابطه و مسئولیت‌های مربوط به زندگی خانوادگیش، به مسئولیت‌های مربوط به زندگی شخصیش هم رسیدگی کنه اگر شما این کار نمی‌کنید و خودتون رو کاملاً وقف خونه و زندگی و شوهرتون کردید لازمه که از شوهرتون یاد بگیرید و به زندگی شخصی خودتون هم رشد بدید. اگر همسر شما گاهی با شما مخالفت می‌کنه این معنیش خودخواهی نیست، چون اون یک فرد منحصربه‌فرد و ممکنه تفاوت‌هایی با شما داشته باشد و گاهی عقاید شما با ایشون مثل هم نباشه و تصمیمی که شوهر شما می‌گیره با تصمیم شما مخالف هم باشن، هم شما و هم همسرتون کاملاً حق دارید که در کمال احترام نظر و اعتقاد فردی خودتون رو با همدیگه در میون بگذارید.
اگه همسرتون توی موارد خاص و اضطراری بعضی وقتا خونواده یا دوستاشو توی اولویت می‌ذاره این خودخواهی نیست گاهی همسر شما نمی‌تونه بی‌خیال بعضی مسائل بشه و مجبوره که به اون‌ها رسیدگی کنه و این کاملاً طبیعیه، مثلاً زمانی که یکی از دوستان نزدیک یا خانواده‌اش بیمار می‌شه و نیاز به کمکش داره طبیعیه که بخواد به کمکشون بره و مراقبشون باشه یا وقتی اتفاق بدی می‌افته و نیاز دارند که شوهر شما کنارشون باشه اگر خودتون رو جای شوهرتون بذارید راحت‌تر می‌تونید این موضوع رو درک کنید، بنابراین توی شرایط خاص طبیعیه که گاهی شما اولویت شوهرتون نباشین و این معنیش خودخواهی شوهر شما نیست.


همسر خودخواه


دلیل خودخواه شدن شوهرم چیه؟

برای این موضوع دلایل مختلفی وجود داره مثل:

بچه آخر بودن یا تک‌فرزند بودن

افرادی که تک‌فرزند هستند یا فرزند آخر خانواده هستند معمولاً توی خانواده بیش از حد بهشون بها داده میشه و به بیشتر یا همه خواسته‌هاشون پاسخ مثبت داده میشه در نتیجه این افراد خودشون رو مستحق هر چیزی که می‌خوان می‌دونن یعنی خودشون رو برتر از دیگران می‌دونن و حس می‌کنن همه خواسته‌هاشون و در لحظه برآورده بشه. علاوه بر این فکر می‌کنند همیشه حرف خودشون و رفتار خودشون درسته و همین باعث خودخواهی و خودشیفتگی اون‌ها میشه.

عوامل فرهنگی و تربیت خانوادگی

توی جوامعی که مردسالاری وجود داره و همه کاری خونواده مرد باشه، معمولاً خودخواهی توی مردها زیاد دیده می‌شه چون با همین باور تربیت شدن و خودشون رو بهتر و با ارزش تر از خانم‌ها می‌دونن.

رابطه‌های سمی

اگه توی روابط قبل از ازدواج از شوهرتون سوءاستفاده شده باشه یا با افراد قلدر و خودخواه زیادی ارتباط داشته باشه و دوست بوده باشه این موضوع باعث میشه فرد کم‌کم احساسات واقعیش رو خاموش و سرکوب کنه و تبدیل به فرد خودخواهی بشه تا بتونه ارزشمندی و برتری خودش رو به خودش و دیگران ثابت کنه. به‌نوعی همون رفتارهای خودخواهانه شریک‌های عاطفی قبلیش یا دوستانش رو نشون بده تا همون آسیب‌ها رو به طرف مقابلش بزنه.


همسر خودخواه


چطوری با شوهر خودخواه برخورد کنیم؟

باهاش بحث نکنید

علت خودخواهی شوهرتون هرچی که باشه نمی‌تونید اونو به‌تنهایی درمان کنید یا با بحث‌کردن باهاش رفتارش رو تغییر بدید هر چقدر شما مقاومت کنید و باهاش بحث کنید ممکنه اوضاع بدتر بشه و بیشتر گارد بگیره بهتره در اولین قدم دست از تغییردادن شوهرتون بردارید.

زمانی که رفتار خودخواهانه نداره ازش تشکر کنید

تو این مورد باید خیلی دقت کنید ببینید شوهر شما کدوم کارها رو بدون خودخواهی انجام میده زمانی که این کارها را انجام میده ازش تشکر و قدردانی کنید تشویق‌کردن باعث میشه که رفتارهای سالم و خوبش تقویت بشه و خودخواهیش کمتر بشه، این روش می‌تونه خیلی مؤثر باشه اما باید مراقب باشید زیاده‌روی نکنید چون ممکنه از اونور بوم بیفته و همونطور که قبلاً گفتیم خودشو کاملاً مستحق این رفتار بدونه.

باهاش صحبت کنید و بهش بگید که خودخواهیش چه تأثیری روی شما می‌ذاره

توی موارد قبلی گفتیم که بحث نکنید اما واقعیت اینه که همیشه هم سکوت‌کردن خوب نیست، باید به جاش یاد بگیری توی شرایط مناسب و خیلی آروم با شوهرتون صحبت کنید و بهش بگید که رفتارهای خودخواهانش چه تأثیرات منفی روی شما می‌ذاره و این رفتارها شما رو ناراحت می‌کنه. هرچند ممکنه برای فردی که خودشیفته است و خودخواهه مهم نباشه که رفتارهاش چه حسی به شما میده و چه آسیبی به شما می‌زنه اما مهمه که گاهی احساساتتون رو ابراز کنید، چون ممکنه تأثیرگذار باشه.

از خودتون مراقبت کنید

زندگی با آدم خودخواه خیلی سخته و عزت نفس و سلامت روان شما را نابود می‌کنه پس روی خودتون تمرکز کنید و از خودتون مراقبت کنید تا دچار مشکلات روانی نشید، اگر احساس می‌کنید توی شرایطی هستید که کوچک‌ترین تأثیری نمی‌تونید روش بذارید می‌تونید از یک روان‌شناس یا مشاور هم کمک بگیرید.

علت رفتارهای خودخواهانش را ازش بپرسید

اگه همسر شما رفتارهای خودخواهانه زیادی انجام میده می‌تونید علتش رو از خودش بپرسید تا از زاویه دید خودش هم به این موضوع نگاه کنید شاید خودخواه نیست بلکه دلایل منطقی برای رفتارش داره پس بهتر حتماً دلیل رفتارهاش رو بدونید.


همسر خودخواه


خونسردیتون رو توی رابطه حفظ کنید

وقتی همسر خودخواه شما داره با رفتارهای خودخواهانش عصبانیتون می‌کنه سعی کنید با فاصله‌گرفتن ازش و نفس عمیق خودتون رو آروم کنید و با عصبانیت بهش جواب ندید، پرخاشگری مشکل شما را حل نمی‌کنه فقط شما رو از همسرتون دورتر می‌کنه.

سعی کنید برای همسرتون الگو باشید

اگه دارید با یه شوهر خودخواه زندگی می‌کنید باید رفتارهای خودخواهانه کمتری نشون بدید شما و تشویقش کنید که کارهای فداکارانه بیشتری انجام بده، مسئولیت‌هاش رو انجام بده و خود شما هم باید یک آدم مسئولیت‌پذیر باشید. بعضی وقتا ما هم لازمه که خیلی قاطعانه و خودخواهانه برخورد کنیم، اما فقط گاهی که لازمه نه به‌خاطر لجبازی با شوهرمون.

بعضی کارها رو با هم انجام بدید

برای اینکه بتونید کارهای مشترکی با هم انجام بدید و زمان با کیفیتی رو با هم بگذرونید باید برنامه‌ریزی کنید و فعالیت‌هایی رو که هر دوتاتون دوست دارید با هم انجام بدیم مثل فیلم دیدن ورزش‌کردن رستوران رفتن و... حتی اگر زمانتون ۱۰ دقیقه ست، سعی کنید از این فرصت استفاده کنید و با هم وقت بگذرونید.

اولویت اول در زندگی "خودت" باش نه همسرت!

خودتان را فراموش نکنید، وقتی در زندگی و رابطه با همسر خودمان را بیش از حد وقف کنیم، در نهایت خسته شده و خودمان را قربانی خواسته ها و علایق دیگران می دانیم. اگر شما اول به خودتان رسیدگی کنید اصلا به معنا خودخواهی نیست، بلکه می توانید انرژی کافی برای مفید بودن دیگران را بدست آورید. اگر خرید یک لباس یا خرید یک عطر حال شما را خوب می کند، از خودتان دریغ نکنید. حالتان را خوب نگه دارید و خودتان را دوست داشته باشید. چون حال خوب شما، حال همسر و اطرافیانتان را هم خوب خواهد کرد. یادتان باشد "زندگی را که زندگی نکردید" همیشه به عنوان یک حسرت در دل شما باقی می ماند و با گذشت زمان به خشم و فشارهای روانی تبدیل می شود. وقتی این فشارها را وارد زندگی و ارتباط با همسرتان می کنید لذت خوشبختی و آرامش را از خودتان دور می کنید.


آیا خودخواهی ویژگی خیلی بدیه؟ و باید بترسیم؟

بعضی وقتا ما برای اینکه بتونیم از حق‌وحقوق خودمون دفاع کنیم در مقابل افراد سمی و زورگو، باید خودخواه باشیم و اجازه ندیم کسی از حق ما سوءاستفاده کنه اما توی شرایطی که ضروری نیست نباید این کارو بکنیم. اگه بخواهیم همیشه در مقابل همه افراد خودخواه باشیم این یه ویژگی منفی حساب میشه و باید حل بشه.


همسر خودخواه


خودخواهی چه تأثیر منفی روی ازدواج ما می‌گذاره؟

خودخواهی یکی از بزرگ‌ترین دشمن‌های زن و شوهر و نابودکننده ازدواج است. خودخواهی باعث میشه که ما حتی توی صحبت‌کردن با همسرمون هم تغییرات منفی ایجاد بشه. به‌علاوه خودخواهی باعث میشه که ما نسبت به رفتارمون با همدیگه، نسبت به نحوه تقسیم مسئولیت‌ها توی خونه، رفع و حل مشکلات و اختلافات، وقت گذروندن با همدیگه و... به مشکل بخوریم و این تغییرات منفی و مشکلات می‌تونه یک زندگی مشترک خوب رو از بین ببره.


آیا فرد خودخواه می‌تونه عاشق بشه؟

حقیقت اینه که یه فرد خودخواه هیچ‌وقت و هرگز نمی‌تونه یه فرد دیگه رو به طور کامل دوست داشته باشه عشق این افراد از سر نیاز یعنی تا زمانی که نیازاشون برآورده بشه طرف مقابل رو دوست دارن و اگه برآورده نشه طرف مقابل رو احتمالاً طرد می‌کنند و باهاش به مشکل می‌خورن این افراد نمی‌تونن عشق بی‌قیدوشرط داشته باشند و معمولاً به‌خاطر احساس خودشیفتگی و خودخواهی خودشونه که می‌تونن کسیو دوست داشته باشند، یا به قولی معرفتشون گیر منفعتشونه.


خودخواهی همون خودشیفتگیه؟

تقریباً بیشتر ویژگی‌های شخصیت خودشیفته و خودخواه یکسانه و رفتارهای برابری از خودشون نشون میدن، بنابراین میشه گفت خودخواهی همون خودشیفتگیه و تفاوت چندانی نداره.


امکان تغییر فرد خودخواه وجود داره؟

متأسفانه باید بگم احتمالش خیلی کمه چون افراد خودخواه به‌شدت اعتقاد دارند که خودشون درست و کامل و بی‌نقصن مرحله اول برای تغییر اینه که ما اشتباهمون رو بپذیریم و بعد تلاش کنیم که اون رو اصلاح کنیم اما افراد خودخواه اصلاً این رو یک مشکل نمی‌دونن که بخوان قدمی برای حلش بردارند و به گام‌های بعدی برسند.


همسر خودخواه


شوهرم قبول نمی‌کنه خودخواهه، چیکار کنم؟

باید بهش بگید که رفتارها و حرفاش چه احساسی به شما میده
نیازها و خواسته‌هایی که از همسرتون دارید رو مطرح کنید و باهاش در میون بگذارید.
دلیل منطقی بیارید که نشون بده چرا نمی‌خواید به درخواست‌هاش عمل کنید.


منفعت خودخواه بودن چیه؟

افرادی که خودخواه هستند اعتماد به نفس زیادی دارند
به‌شدت به خودشون عشق میدن
همیشه از خودشون مراقبت می‌کنند
به خودشون احترام می‌ذارن
خودشون را خیلی ارزشمند می‌دونن


چطور بدون اینکه خودخواه باشم خودم رو دوست داشته باشم؟

هیچ‌وقت خودتون رو با دیگران مقایسه نکنید
نگران حرف نظر دیگران در مورد خودتون نباشید
به خودتون اجازه بدید گاهی اشتباه کنید
یادتون باشه ارزشمندی شما هیچ ربطی به مسائل مادی یا ظاهر و اندام شما نداره
از حذف‌کردن افراد سمی توی زندگیتون نترسید
به خودتون اعتماد کنید.


باید از فرد خودخواه جدا بشم؟

اگه همسر شما نمی‌خواد تغییر کنه و رفتارهاش به‌شدت داره به سلامتی شما و بچه‌های شما آسیب می‌زنه ممکنه بهترین تصمیم جدایی باشه می‌تونید برای گرفتن تصمیم درست با کمترین آسیب توی جلسات مشاوره شرکت کنید، و از یک درمانگر کمک بگیرید که به شما کمک کنه تا با کمترین سوگیری تصمیم نهاییتون رو بگیرید، شما نباید از روی احساساتی مثل خشم، ناراحتی و... در این زمینه تصمیم‌گیری کنید که بعداً پشیمون نشید.


نتیجه گیری به زبان پریسا نصری


آنچه باید از خودخواهی و خودخواهی شوهر بدانید

خودخواهی توی همه شرایط ویژگی بدی نیست اما وقتی که از حد طبیعیش فراتر بره و به روابط و آدم‌ها آسیب بزنه باید درمان بشه. تو این مقاله ما در مورد نشانه‌های شوهر خودخواه صحبت کردیم البته ممکنه شمایی که دارید این مقاله رو مطالعه می‌کنید یک آقا باشید و با یک فرد خودخواه ازدواج کردید، می‌تونید از راهکارهایی که توی این مقاله به شما گفتیم استفاده کنید اما اگر مشکلتون با این راهکارها حل نشد و ارتباطتون بهتر نشد، حتماً سعی کنید از یک زوج درمانگر کمک بگیرید تا با وجود اینکه در کنار یک فرد خودخواه زندگی می‌کنید به سلامت روان خودتون هم رسیدگی کرده باشید.


سوالات متداول


سؤالات متداول در مورد خودخواهی شوهر

چگونه با شوهر خودخواه خود رفتار کنم؟

پاسخ: برای برخورد با شوهر خودخواه، باید به زندگی شخصی خودتان هم رشد بدهید و در کنار رسیدگی به رابطه و مسئولیت‌های مربوطه، به زندگی شخصی خودتان نیز رشد بدهید.

چگونه خودخواهی همسرم را کاهش دهم؟

پاسخ: برای کاهش خودخواهی همسر، باید به تعادل در زندگی مشترک دقت کنید. این به معنای آن است که هر دو طرف باید در کارهای خانه و مسئولیت‌های خانوادگی شرکت کنند.

چگونه با خودخواهی همسرم کنار بیایم؟

پاسخ: برای کنارآمدن با خودخواهی همسر، باید به تقسیم عادلانه وظایف و مسئولیت‌ها در خانه دقت کنید. همچنین، باید از همسر خود تقدیر و قدردانی کافی دریافت کنید.

چگونه نشان‌های خودخواهی در همسرم را تشخیص دهم؟

پاسخ: نشان‌های خودخواهی در همسر عبارت‌اند از: عذرخواهی‌نکردن پس از دعوا، اجرای کار‌های خانه به‌تنهایی، قبول‌نکردن اشتباهات، گذاشتن خودش در اولویت زندگی.

چگونه می‌توانم با یک شوهر خودخواه زندگی کنم؟

پاسخ: برای زندگی با یک شوهر خودخواه، باید به تقسیم منصفانه وظایف و مسئولیت‌ها در خانه دقت کنید. همچنین، باید به تعادل در زندگی شخصی و حفظ حق تصمیم‌گیری شخصی دقت کنید.

ارسال نظر

0دیدگاه

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.
نظراتی که شامل الفاظ رکیک و توهین آمیز و بحث های سیاسی و قومیتی، تبلیغ، لینک باشد منتشر نشده و حذف می شوند.

خبر خوب اینکه در مقالات آموزشی مطالب زندگینامه زنان موفق دنیا، مقالات زندگی سالم و ویدئوهای آموزشی استقلال مالی را برای ازدواج موفق و زندگی سالم خودتان برایتان قرارداده ایم.

دیدن نظرات بیشتر

تعداد کل نظرات: 0 نفر

تعداد سوالات ایجاد شده

0

دیدن همه سوالات

چک لیست های زندگی  جدید

هر روز چک لیست های جدید برای شما آماده و منتشر میکنیم.

تعداد کاربران استفاده کننده

0

دیدن چک لیست ها

راه اندازی سایت و سیستم سازی کسب و کار