موقعیت شما در سایت:
سردی در روابط و دلایل آن
سردی در روابط و دلایل آن
0 نظر
1 لایک
2646 بازدید
تاریخ انتشار: 1402/08/29
توضیحات
علل، پیامدها، راهکارها و بررسی عمیقی در مورد چگونگی بروز سردی در روابط، تاثیرات آن بر زندگی فردی و اجتماعی و راههای مقابله با آن. هدف از این مقاله، ارائه راهکارهای عملی برای مقابله با سردی روابط است.
بسیاری از خانمها از ازدست همسراشون گلایه دارند. از اینکه همسرشون سرد و بیعاطفه است! این خانمها میگن: من هنر زیادی دارم، اما همسرم به من عشق نمیده. چیکار کنم؟ خرابکردن رابطه از کجا شروع میشه؟! چه عادتهایی باعث خرابشدن و از بین رفته یه رابطهی عاطفی میشه؟! از طرفی هم بعضی از زوجها رو میبینیم بسیار خوشبخت و خوشحال زندگی میکنند. با اینکه زن، هنر زیادی نداره، خونه داری آنچنانی هم نداره اما شوهرش اونو میپرسته و عاشقشه. چه اتفاقی میفته که مرد عاشق و شیفته زنش میشه؟؟؟ شاید برای خیلی از ما پیش اومده باشه که با کلی هیجان و ذوق یک رابطه عاطفی رو شروع کرده باشیم و همه چی اونقدر خوب و عالی بوده که زندگی و آینده خودمون رو بدون اون فرد تصور نمیکردیم، اما به یکباره کاخ رؤیایی که با اون فرد ساختیم فرو میریزه و همه چی از بین میره؛ طوری که حتی نمیشه حدس زد دلیل این اتفاق چی بوده! و شاید این سؤال بارها توی ذهنمون بیاد که ما که همه چی بینمون خوب بود، چرا اینطوری شد؟
رابطه کی و چجوری خراب میشه؟
روابط دودسته هستن، رابطههایی که بهواسطه نیاز به وجود میان و دسته دوم رابطههایی که با عشق شروع میشن. با دسته اول کاری نداریم چون رابطهای که بهواسطه نیاز به وجود میاد بعد از رفع نیاز هم از بین میره و نابود میشه و دوامی نخواهد داشت. اما دسته دوم رابطههایی هستن که عاشقانه شروع میشن، این نوع رابطهها در ابتدا با دیدن و توجه به نکات مثبت طرف مقابل کلید می خوره و شروع میشه و چون همه توجه به سمت نکات مثبت هست اتفاقات مثبتی هم رخ میده. اما در ادامه به دلیل عدم توانایی اداره و عدم توانایی مدیریت رابطه عاطفی از بین میره. هیچ رابطهای بهخودیخود خوب یا بد نمیشه، و تحتتأثیر اخلاق و رفتار و نوع برخورد ما با مسائلی که در رابطه به وجود میاد شکل می گیره. معمولاً در اوایل رابطه هر دو طرف سعی میکنن تا جایی که امکان داره برای تحتتأثیر قراردادن طرف مقابل از ویژگیها و امتیازات خوبی که دارن حرف بزنن و طبیعتاً همینها رو هم از طرف مقابل دریافت می کنن؛ بدون اینکه شناختی از هم پیدا کرده باشن.
فاجعه زمانی رخ میده که طرفین رفتهرفته متوجه شخصیت واقعی و نکات منفی طرف مقابل میشن، ناخودآگاه زمان بیشتری برای این موارد صرف میکنیم که اصلاً هم مطابق میل و خواسته ما نیست. بهاینترتیب گاهی ممکنه با وجود جذب فوقالعاده و شروع عالی که داشتیم بعد از مدت کوتاهی حتی بدون اینکه حرف خاصی زده بشه یک رابطه رو ترک کنیم یا طرف مقابل در رابطه ما رو ترک کنه! ولی اگر سواد عاطفی داشته باشیم اینجا متوجه میشیم که در هر رابطهای احتمالاً مشکلاتی وجود داره و هیچ آدمی 100درصد کامل نیست و نباید بهخاطر نواقصی که ممکنه اصلاً نقشی در کیفیت رابطه نداشته باشه، یک رابطه رو تموم کنیم و اون رو ببریم روی مین.
نکتهای که باید در نظر داشته باشیم اینه که هدف ما از شروع رابطه چیه؟
چرا میخوام با این فرد وارد رابطه بشم؟
چه توقعات و انتظاراتی دارم؟
طرف مقابلم احتمالاً چه انتظاراتی از من خواهد داشت؟
خطقرمزها و اولویتهای من در رابطه چی هست؟
البته دلایل زیادی باعث سردی و ازبینرفتن رابطه بلافاصله بعد از شروع رابطه میشه که به طور مختصر در ادامه درباره برخی از اون ها صحبت خواهیم کرد.
چرا رابطه عاطفی سرد و بیروح میشه؟
بسیاری میگویند چرا رابطهام به یکباره خراب میشود؟ چرا همسرم با من سرد است؟ انگار جادو و جنبل شدیم. چه اتفاقی افتاده که اون همه عشق و علاقه یهو خراب شد؟ علت نابودی رابطه زناشویی چیست؟ چرا شوهرم با من سرد شده؟ چرا همسرم با من حرف نمیزند؟ چرا رابطه یکطرفه شده؟ تمام این سؤالها یک جواب دارد. برای اینکه بدانید چرا رابطهتان با همسرتان سرد شده است و دانستن 9 علت نابودی رابطه زناشویی حتماً تا انتهای این متن با من همراه باشید. بعضیها فکر میکنند مقصر نیستند! رابطهای که سرد شده یا همسری که کمحرف شده حتماً دلیل داره. یکی از دلایل هم خود ما هستیم. البته نه همهجا و در همه روابط. اما در بیشتر رابطهها این خود ما هستیم که باعث میشیم یه رابطه رو به سردی بره و بعدشم کاملاً نابود بشه. الان بهتون میگم چی میشه که این اتفاق میفته اما قبلش یه نکته خیلی مهم و ریز رو بهتون بگم؛ عزیزان دلم یادتون باشه روابط یه شبه و یهو سرد و نابود نمیشن. هیچوقت فکر نکنید همسرتون یه شبه از شما دلکنده یا یهو با شما سرد شده. نابودی رابطه زناشویی یهویی اتفاق نمیفته، هرگز. همونطور که ایجاد یه رابطه زناشویی یه شبه اتفاق نمیفته قطعاً این اتفاق حاصل ماهها، روزها و یا سالها کمکاری از دو طرف رابطه بوده. یعنی شما و خود همسرتون. در ادامه بهتون میگم تو این مدت چه کمکاریهایی کردید که کار به اینجا رسیده و اگه از همینالان کارهاتونو اصلاح کنید میتونید به ادامه و ترمیم رابطه امیدوار بشید.
رنجش همسر
اولین و مهمترین نشانهی نابودی رابطه زناشویی و سردشدن رابطهای "رنجش" است. اما متأسفانه باید بگم رنجش طرف مقابل را اصلاً نمیبینیم و خیلی وقتها بهسادگی از کنارش رد میشیم. حالا از کجا بفهمیم طرف مقابل ما از ما رنجیده؟ بسیاری اوقات رنجش با رفتار طرف مقابل نشون داده میشه. مثلاً: همسرمون کمحرف میشه. یا شوهرمون دلسرد میشه همسر یا شوهرتون ایرادگیر میشه. به همه چیز گیر میده یا توی خونه به وسایل خونه ضربه میزنه!! و ما پیش خودمون میگیم ولش کن، بهونه گرفته، خودش خوب میشه و... و همینطور خیلی راحت از کنار رنجش طرف مقابلمون عبور میکنیم. رنجش میتونه خیلی راحت جرقه نابودی و سردی رابطه شما رو بزنه.
از همسرم متنفرم
دومین هشدار نابودی رابطه زناشویی "انزجار" هست. انزجار با خودش عصبانیت میاره. نامهربونی میاره. نامهربونی با همسر. در این مرحله از فروپاشی رابطه طرف مقابل میل و اشتیاقی به شما نداره. همسر یا طرف مقابلتون اصلاً تمایلی به بودن با شما نداره. نهتنها کنارتون نمیخوابه بلکه اصلاً میل به صحبتکردن با شما نداره.
همسرم دوستم نداره
طلاق نامرئی در رابطه توی این مرحله اتفاق میفته. این مرحله یعنی قطع ارتباط روحی و عاطفی. طلاق به معنی اینکه قلب و روح و جسمتون از همدیگه جداست. بودن و نبودتون زیاد توفیری از هم نداره. تو این مرحله جملاتی مثل: کاری به کارم نداشته باش، نمیخوام ببینمت، راحتم بزار، ولم کن و... جملاتی ازایندست نشون میده که رابطهی شما یه طلاق بدون و مهر امضاست که فقط ادامه داره. در این مرحله است که طرف مقابل از انتخابکردن شما احساس پشیمانی میکند. احساس می کنه که نباید با شما وارد رابطه میشده!
سرکوبکردن احساسات
خطرناکترین مرحله نابودی رابطه زناشویی، مرحله سرکوبکردن احساساته. سرکوبکردن زمانی اتفاق میفته که شما هیچ حسی به همسرتون نداشته باشید. هیچ حسی به شوهرتون ندارید. همش میگید شوهرم با من سرد شده. همسرم به من توجهی نمیکنه. اینا جملاتی که شما به اطرافیانتون میگید. آدما عوض میشوند. حواستون باشه رابطه عاطفیتون دچار روزمرگی و یکنواختی نشه. هیچکس کامل نیست همیشه باید درحالرشد و پیشرفت باشید.
کارهایی که باید انجام میدادید رو انجام ندادید
چیزی که رابطه عاطفی ما را خراب میکند، سردی و نابودی رابطه زناشویی را به همراه دارد، کمبود مهر و محبت و یا عشق نیست. تفاوتهای من و همسرم نیست. کمبود عشق نیست. چیزی که رابطه عاطفی رو نابود می کنه بهکاربردن رفتارهایی است که من در قبال همسر یا شوهرم انجام نمیدم. به زبون ساده کارهایی که باید انجام بدم و نمیدم! این باعث میشه که رابطه شما به سمت نابودی و سردشدن پیش میره.
عدم توانایی مدیریت رابطه عاطفی
ما باوجوداینکه میتونیم بهراحتی با افراد ارتباط برقرار کنیم و بهراحتی یک رابطه عاطفی رو شروع کنیم اما در ادامه بهخاطر نداشتن سواد عاطفی و عدم مهارتهای کافی، اون رابطه از بین میره و به پایان میرسه. قطعاً ظاهر زیبا، پول، شغل خوب، جایگاه اجتماعی، موفقیت تحصیلی، موقعیت خانوادگی و... در شروع یک رابطه بیتأثیر نیست و تا حدودی نقش تعیینکننده نیز دارند اما حقیقت اینه که هیچکدام از این موارد تضمینی برای موفقیت و پایداری یک رابطه نیست و در اصل اخلاق و شخصیت و دیدگاه ماست که یک رابطه رو زنده نگه میداره یا از بین میبره.
احساس درکشدن و حمایت نداریم
اخلاف سلیقه و تفاوت دیدگاه همیشه وجود داره، اما گاهی نمایش اون بهگونهای هست که طرف مقابل حس می کنه که تأییدنکردن و اختلاف سلیقه با اون به این معنیِ که انگار میخوایم بهش بگیم اگر تو کاری کردی که من دوست نداشتم، پس من هم کاری میکنم که عشقم رو از تو بگیرم! و بهاینترتیب از تو دور میشم، اغلب اوقات در همین کشمکشها شما احساس میکنید که رابطهتون سرد شده و دیگه صمیمیتی بین شما وجود نداره؛ وقتی از قبل به خودشناسی رسیده باشیم و بدونیم که دقیقاً به دنبال چه چیزی هستیم راحتتر و بهتر میتونیم مدیریت رابطه عاطفی رو در دست بگیریم.
پنهانکردن احساساتش
یکی از خصوصیات رایج افرادی که مدیریت رابطه عاطفی رو بلد نیستن اینه که معمولاً احساسات واقعی خودشون رو بروز نمیدن، یا طوری که طرف مقابل رو ناراحت نکنن از احساسشون حرف میزنن. شاید شما هم جزء همین افراد باشید! خیلی از ما حقیقت رو نهتنها از دیگران بلکه از خودمون هم پنهان میکنیم چون دوست نداریم با واقعیت روبرو بشیم و به مرور فراموش میکنیم که واقعاً چه احساسی داشتیم.
عدم بروز مخالفت
خیلی طبیعیه که گاهی در روابطمون با مخالفت افراد روبرو بشیم بخصوص با افرادی که رابطه نزدیکتری داریم. مخالفت زمانی اتفاق میوفته که در مقابل کارها، حرفها یا احساسات دیگران مقاومت میکنیم و ناراحت میشیم و احساس میکنیم که بین ما جدایی افتاده. اما باید یادمون باشه اگر مخالفت خودمون رو به دیگران اعلام نکنیم یا اختلافهایی که داریم رو حل نکنیم، همه این احساسات منفی روی هم تلنبار میشه و باعث کینه و فاصله بیشتر بین ما و طرف مقابلمون میشه تا جایی که ممکنه احساس طردشدگی پیدا کنیم یا رابطمون به یک تلنگر بره رو هوا و نابود بشه!
چگونه رابطه سرد شده را گرم کنیم؟
پس تا جایی که میتونید رفتارها و عادتهایی که باعث میشه رابطه شما و همسرتون رو به سردی و نابودی رابطه زناشویی ببره شناسایی کنید و جلوی اون رفتارها رو بگیرید. این رفتارها میتونه یه کممحلی به ظاهر ساده باشه یه بیتوجهی به ظاهر همسرتون باشه مثلاً موهاشو رنگکرده و شما اصلاً نمیبینید که این زن با چه عشقی رنگ موهاشو تغییر داده. یا شوهر شما منتظره یه جمله عاشقانه از سمت شماست اما شما بهش توجه نمیکنید از این موارد زیاده. تا جایی که میتونید مطالعه کنید، کتاب بخونید، دوره بگذرونید، فیلم ببینید، پادکست گوش کنید، تجربیات موفق دیگران رو الگوی خودتون قرار بدید، تجربیات تلخ دیگران رو جلوی چشمتون بزارید و ازش درس بگیرید. اجازه ندید رابطهتون به این مرحله برسه. اما اگه به هر دلیلی رابطه شما با همسر، شوهر یا شریک عاطفیتون به این مراحل رسیده ببینید چیکار میتونید بکنید تا رابطهتونو نجات بدید.
آنچه باید از سردی روابط بدانیم
سردی روابط یک پدیده گسترده و چندوجهی است که ممکن است از عوامل مختلفی ناشی شود. این مسئله نتیجه ترکیبی از عوامل روانشناختی، اجتماعی، و ارتباطی است. از جمله عوامل مشترکی که ممکن است در سردی روابط تأثیرگذار باشند، میتوان به کمبود ارتباط و ارتباط ناکافی، نقص در ارتباط و افترا به یکدیگر، عدم تفهیم و توجه به نیازها، و کاهش جذابیت عاطفی اشاره کرد. برای حل یا پیشگیری از سردی روابط، اهمیت دارد که ارتباطات را بهبود بخشیم، به نیازها و انتظارات یکدیگر توجه کنیم، افتراها را کاهش دهیم، و توجه به عناصر عاطفی و جذابیت در رابطه داشته باشیم. همچنین، درک دقیقتری از موقعیت و مسائل مختلف میان افراد در یک رابطه، بهدستآوردن ابزارهای مؤثر برای ارتقای ارتباطات، و توجه به بهبود کیفیت ارتباطات عاطفی نیز میتواند بهبودی در سردی روابط ایجاد کند.
سؤالات متداول در مورد سردی روابط
آیا سردی روابط قابلپیشگیری است؟
پاسخ: بله، در بسیاری از موارد، سردی روابط قابلپیشگیری است. با داشتن ارتباطات باکیفیت، اهمیت به نیازها و توقعات یکدیگر، و ایجاد فضایی برای صحبت و ابراز احساسات، میتوان از سردی روابط جلوگیری کرد.
آیا درمان یا مشاوره میتواند به بهبود سردی روابط کمک کند؟
پاسخ: بله، مشاوره یا درمان ممکن است به بهبود روابط کمک کند. مشاوره ارتباطی و درمانهای روانشناختی میتوانند به افراد کمک کنند تا مسائل خود را درک کنند و راهکارهای مناسبی برای بهبود روابط خود پیدا کنند.
سردی روابط یعنی چی؟
پاسخ: سردی روابط به وضعیتی گفته میشه که در اون میزان علاقه، صمیمیت و ارتباط بین دو یا چند نفر کاهش پیدا میکنه. این سردی میتونه در هر نوع رابطهای، از جمله روابط عاشقانه، خانوادگی، دوستانه و کاری ایجاد بشه.
سردی روابط چه عواقبی دارد؟
پاسخ: سردی روابط میتواند عواقب متعددی داشته باشد. برخی از عواقب سردی روابط عبارتاند از کاهش رضایت از زندگی، افزایش احتمال خیانت، طلاق یا جدایی. درصورتیکه سردی روابط در یک رابطه رخداده است، لازم است که افراد یک رابطه، برای درمان آن اقدام کنند. درمان سردی روابط، میتواند به بهبود روابط و جلوگیری از عواقب آن کمک کند.
چگونه میتوان سردی روابط را درمان کرد؟
پاسخ: اگر سردی روابط در حال رخدادن است، باید برای درمان آن اقدام کرد. برای درمان سردی روابط، باید ابتدا علت آن را شناسایی کرد. سپس، باتوجهبه علت، اقدامات لازم را انجام داد. برخی از اقداماتی که میتوان برای درمان سردی روابط انجام داد، عبارتاند از صحبتکردن با یکدیگر و بیان احساسات، حل مشکلات و اختلافات، افزایش میزان ارتباط و تعامل، ابراز علاقه و محبت. درصورتیکه سردی روابط شدید باشد، ممکن است نیاز به کمک یک متخصص، مانند مشاور یا روانشناس باشد.
ارسال نظر
0دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.
نظراتی که شامل الفاظ رکیک و توهین آمیز و بحث های سیاسی و قومیتی، تبلیغ، لینک باشد منتشر نشده و حذف می شوند.
خبر خوب اینکه در مقالات آموزشی مطالب زندگینامه زنان موفق دنیا، مقالات زندگی سالم و ویدئوهای آموزشی استقلال مالی را برای ازدواج موفق و زندگی سالم خودتان برایتان قرارداده ایم.
دیدن نظرات بیشتر
تعداد کل نظرات: 0 نفر
چک لیست های زندگی جدید
هر روز چک لیست های جدید برای شما آماده و منتشر میکنیم.