موقعیت شما در سایت:
بررسی جامع از علل و پیامدهای طلاق بر رابطه
بررسی جامع از علل و پیامدهای طلاق بر رابطه
0 نظر
0 لایک
1726 بازدید
تاریخ انتشار: 1402/08/14
توضیحات
یک بررسی جامع از علل، پیامدها و راهکارهای طلاق. مقالهای که به شما درک عمیقی از این مسئله اجتماعی میدهد و راههایی برای مقابله با آن را نشان میدهد.
طلاق چیست؟
چه کسانی بعد از طلاق گرفتن احساس خوشبختی میکنند؟
علت طلاق در زوجهای جوان چیست؟
ترس از طلاق گرفتن
درد جدایی از همسر
تصمیم به طلاق
افسردگی بعد از طلاق
آسیبهای روحی روانی بعد از طلاق
خطرات ناشی از بهت طلاق
مرور خاطرات بعد از طلاق
تنهایی بعد از طلاق
مشکلات بعد از طلاق
آنچه باید در مورد طلاق بدانید
سؤالات متداول در مورد طلاق
طلاق، یکی از پیچیدهترین و دردناکترین تجربیات زندگی است که میتواند تأثیر عمیقی بر زندگی افراد داشته باشد. این مقاله به بررسی جنبههای مختلف طلاق از جمله عوامل اقتصادی، روانی و اجتماعی آن میپردازد. هدف ما این است که با ارائه اطلاعات دقیق و جامع، به کمک کسانی بیاییم که با این موضوع مواجه هستند یا به دنبال درک بهتری از آن هستند. از طریق مطالعه این مقاله، شما میتوانید درک بهتری از پیچیدگیها و تأثیرات طلاق بر دست یابید. طلاق میتواند تأثیرات متعددی بر روی افراد داشته باشد. این تأثیرات میتوانند شامل تغییرات روانی، اقتصادی و اجتماعی باشند. در این مقاله، ما به بررسی این تأثیرات میپردازیم و سعی میکنیم تا با ارائه دادهها و اطلاعات مربوط به طلاق، به شما کمک کنیم تا بهتر درک کنید که چگونه میتوانید با این تغییرات مواجه شوید. همچنین، ما به بررسی راههای مختلف مقابله با طلاق میپردازیم. این شامل راههایی است که میتوانید به خود کمک کنید تا با تغییرات ناشی از طلاق کنار بیایید، چه از لحاظ روانی و چه از لحاظ اقتصادی. امیدواریم که این مقاله بتواند به شما کمک کند تا با این موضوع مهم و پیچیده بهتر کنار بیایید و راههای مؤثر برای مقابله با آن را بیابید.
طلاق چیست؟
بهعنوان یک رویداد حقوقی و اجتماعی، طلاق به معنای پایاندادن به اتحاد و اتفاقنظر بین دو نفر در زندگی زناشویی است. در این رویداد، زوجین تصمیم به جدا شدن میگیرند و به دادگاه یا مراجع حقوقی مراجعه میکنند تا رسماً از ازدواج خود فسخ کنند. این مرحله شامل بررسی و تصمیمگیری درباره مواردی نظیر توزیع داراییها، نحوه مراقبت از فرزندان و تعیین تعهدات مالی میشود. با فراهمکردن فرصت برای شروع یک فصل جدید، طلاق میتواند برای زوجین فرصتی باشد تا از راهحلهای جداگانه و بهینه در مورد زندگی و روابط خود استفاده کنند. این فرایند همچنین میتواند در مواردی که ادامه زندگی زناشویی منجر به زحمات بیش از حد میشود یا تضادهای غیرقابلحل ایجاد میکند، بهعنوان یک راهحل منطقی به نظر رسد. همچنین باید به یاد داشت که طلاق یک فرایند حساس است و ممکن است برای طرفین با چالشها و استرسها همراه باشد؛ بنابراین، پشتیبانی حقوقی و روانی مناسب در این مراحل میتواند به زوجین کمک کند تا این مرحله را با حداقل ناراحتی و زحمت سپری کنند.
چه کسانی بعد از طلاق گرفتن احساس خوشبختی میکنند؟
این مقاله در مورد طلاق، علت طلاق و جدایی زوجها نوشته شده. همچنین دلایل اصلی طلاق بین زوجها، دلایل طلاق مردان، حالوروز زنان بعد از جدایی یا احوالات مردان بعد از طلاق موضوعاتی هست که بهش خواهم پرداخت. برای بسیاری که به آخر خط رسیدند سؤاله که بعد از طلاق و جدایی چه کار کنیم؟ سرنوشت زنها و مردها بعد از جدایی چه میشه؟ خوشحالی بعد طلاق؟؟ چرا بعضیها با طلاق گرفتن احساس خوشبختی میکنند؟ چه مواقع پشیمانی بعد از طلاق و جدایی به سراغ انسان میاد و مطالب زیادی در مورد انواع طلاقها و... . پیشنهاد میکنم اگر شما هم قصد جدایی دارید حتماً قبل از اینکه تصمیم به جدایی بگیرید این مقاله رو مطالعه کنید.
علت طلاق در زوجهای جوان چیست؟
جدا از مسائل و مشکلاتی که طلاق برای زوجها ایجاد میکنه و باعث غم و ناراحتی فرد میشه؛ روی زندگی اطرافیان، دوستان و بچهها و... هم تأثیر منفی خیلی زیادی داره، آگاهی و استقلال بخصوص در خانمها باعث شده تا دیگه به هر قیمتی به زندگی مشترک آسیبزا ادامه ندن و درصد طلاق رو بالاتر برده، این آمار بخصوص توی شهرهای بزرگ بهشدت روبهافزایش هست. مسئله اصلی اینه که اختلافات حل نشده بهمرورزمان تأثیر خودش رو روی زندگی زوجها میزاره و خیلی از چیزهایی رو که با زحمت و صبر به دست اومده رو تباه میکنه و از بین میبره، اگه این مشکلات و اختلافها رو جدی نگیریم و بهموقع حل نکنیم احتمالاً راهی به جزء جدایی نمیمونه. اختلافاتی که در ادامه در مورد اونها با هم صحبت میکنیم میتونن زندگی زناشویی و مشترک شما رو با مشکل روبرو کنن. انواع دلایل طلاق:
مشکلات اقتصادی و مالی
یکی از بزرگترین دلایل و علت طلاق هست. مسائلی که ممکنه توی این زمینه وجود داشته باشه عدم روراستی همسر و نگفتن وضعیت مالی قبل از ازدواج، عدم توافق زوجها بر سر مسائل مالی، ولخرج یا خسیس بودن زوجین و... بنابراین سعی کنید در هرکدوم از این موارد با همسرتون به توافق برسید و وضعیت مالی اون رو درک کنید.
نبخشیدن همدیگه
اشتباه توی زندگی همه افراد وجود داره، حتی ممکنه توی زندگی مشترک هم این اشتباهات رو تکرار کنیم، البته منظور از اشتباه صرفاً لغزش و خیانت نیست بلکه ممکنه رفتارهایی باشه که اطرافیان ما رو آزار میده و ما همچنان اونها رو ادامه میدیم، در چنین شرایطی بهتره کمی گذشت داشته باشیم و تلاش کنیم رفتارهای سالمی جایگزین این موارد کنیم. شما با یادآوری اشتباهات گذشته همسرتون فقط زندگی رو برای اون و خودتون سختتر و تلختر میکنید.
عدم اعتماد به همدیگه میتونه علت طلاق در آینده باشه!
اعتماد و اطمینان یکی از دلایل مهم شکلگیری زندگی مشترک و دوام اون هست، اگر بنا به هر دلیلی اعتماد بین زوجین از بین بره بهسختی میشه اون رو برگرداند و از نو ساخت، گاهی حتی این مسئله غیرممکن میشود! بنابراین همیشه سعی کنید با همسرتون روراست باشید و از انجامدادن کارهایی که همسر شما رو میرنجونه و باعث بیاعتمادی اون میشه بپرهیزید، همیشه سعی کنید مسائل و مشکلاتی که برای شما به وجود میاد و نیاز به کمک دارید رو با همسرتون در میون بگذارید، قطعاً همسر شما جزء مطمئنترین افرادیه که میتونه حامی و پشتیبان شما باشه.
صمیمی نبودن زن و علت طلاق و جدایی
از مؤلفههای دیگه ای که باعث دوام زندگی مشترک میشه صمیمیت و ارتباط نزدیک زوجین میشه. صمیمیت باید توی زندگی مشترک جاری باشه و زوجین این احساس رو به همدیگه منتقل کنن، زیرا وقتی یکی از زوجین احساس کنه که طرف مقابلش با اون صمیمی نیست، نگران میشه که مبادا مشکلی پیش اومده باشه یا نکنه دیگه برای همسرش جذابیتی نداره! نگرانی از دوست نداشته شدن اگر بیان نشه، کمکم توی زندگی مشترک رخنه میکنه و پایههای اون رو سست میکنه.
تلاش برای تغییر همسر!!
شاید خندهدار باشه اما واقعیت داره متأسفانه!! اختلاف و بحث تقریباً توی همهی زندگیها وجود داره اما خیلی از ما فکر میکنیم که همسرمون توی بحثها مقصره و اگه تغییرش بدیم این اختلافات حل میشه. اما باید بپذیرید تغییر فرد مقابل غیر ممکنه مگر اینکه خودش انتخاب کنه! اگر شما هم جزء افرادی هستین که فکر تغییر همسر از ذهنتون بیرون نمیره بهتره حتماً از یک مشاور کمک بگیرید. در غیر این صورت مجبور میشید طعم تلخ جدایی رو بچشید.
حلنکردن مشکلات گذشته
گاهی عدم حل یک مشکل عادی توی زندگی بهمرور مسئله رو پیچیدهتر میکنه و ممکنه شرایط رو برای کنار هم موندن از بین ببره؛ حلکردن مسائل کوچیک احتمال اینکه دوباره در مورد همون مسائل دچار چالش بشید رو کمتر میکنه. چیزی که باید به اون دقت کنید اینه که بحث و مشکل همیشه وجود داره و اگر بتونید این موارد رو مدیریت و حل کنید و به زندگی مشترکتون تعهد داشته باشید و مسئولیتپذیری داشته باشید اون موقع میشه گفت که زندگی خودتون رو از خطر جدایی نجات دادید.
ترس از طلاق گرفتن
طلاق یکی از سختترین اتفاقات زندگی افرادی که بعد از مدتی مجبور میشن به هر دلیلی از اون زندگی بیرون بیان، شاید یکی از مهمترین دلایل این تلخیها وابستگیهایی هست که وجود داره از جمله وابستگی عاطفی که رهایی از اون بهراحتی اتفاق نمیوفته! حتی به عقیدهی بعضیها طلاق از مرگ هم سخت تره! چون مرگ واقعیت مطلق هست و بعد از سوگواری انسان به پذیرش نسبی میرسه اما طلاق بهخاطر درگیریهای عاطفی، مالی، مادی و قانونی تا مدتها فرد رو درگیر میکنه. چیزی که در سوگواری و طلاق شباهت زیادی به هم داره؛ مراحل هیجانی اون یعنی انکار، خشم، افسردگی و پذیرش هست.
آرامش بعد از طلاق
هرکسی که طلاق میگیره باید این مراحل رو پشت سر بگذاره تا به آرامش نسبی برسه و زندگی جدید خودش رو بهعنوان یک فرد مجرد شروع کنه! این وسط افرادی که بچه دارن با مشکلات بیشتر و پیچیدهتری رو میشن، متأسفانه گاهی بعضی از والدین برای انتقامجویی از بچهها بهعنوان وسیله استفاده میکنن تا هیجانهای منفی که تجربهکردن رو تخلیه کنن. این روش نهتنها کمکی نمیکنه بلکه مشکلات زیادی رو هم اضافه میکنه؛ بنابراین هر دو طرف باید حداکثر تلاششون رو بکنن تا از این بحرانها جلوگیری کنن، آرامش خودشون رو حفظ کنن و در حضور بچهها از همدیگه بدگویی نکنن و یا بهطرف مقابل توهین نکنند.
کودکان بعد از جدایی
اگر کودکان در چنین شرایطی قرار بگیرند احتمالاً تا مدتها خودشون رو مقصر این اتفاق میدونن و خودشون رو سرزنش میکنن؛ واکنش افراد نسبت به جدایی متفاوته اما گفتن جملههایی مثل "پدرت آدم خیلی خوبیه و هر دوی ما شما رو خیلی دوست داریم و جدایی ما بههیچوجه تقصیر شما نیست، ولی من و پدرت دیگه نمیتونیم با هم زندگی کنیم" به بچهها آرامش میده. بعضیها ممکنه شوکه بشن، افسردگی بگیرن، ناامید بشن، انگیزهشون رو از دست بدن یا مدام در مورد همسر سابقشون حرف بزنن و هیچوقت قدرت بیرون اومدن از اون شرایط رو پیدا نکنن!
زندگی پس از طلاق
چیزی که مهمه مدیریت درسته این بحران هست؛ توصیههایی که میتونه توی چنین شرایطی به افرادی که طلاق گرفتن یا در شرف طلاق هستن:
1. سعی کنید در مورد مسائل مالی عادلانه رفتار کنید و گذشت داشته باشید؛ حتی مبالغ زیاد پول هم ارزش آرامشی که از شما گرفته میشه و استرسی که تحمل میکنید رو نداره.
2. به گذشته فکر نکنید، وقتی در حال راه رفتن باشید و مدام به عقب نگاه کنید، احتمالاً زمین میخورید. طبیعتا با فکرکردن به گذشته و مرور خاطرات تلخ بجز ناراحتی و درد چیزی عایدتون نخواهد شد.
3. بیشتر از قبل به بچه هاتون محبت کنید و احساسات منفی خودتون رو در حضور اونها بروزندید تا اون ها هم مثل شما به پذیرش طلاق برسن و با جدایی والدینشون کنار بیان.
با گذشت زمان و التیام زخمهاتون شاید به این نتیجه برسید که این جدایی به نفع شما بوده و بتونید زندگی جدید خودتون رو با هویتی نو شروع کنید. این مقاله برای افرادی که با چالش طلاق روبرو هستن مفیده بنابراین اگر شما در این شرایط قرار ندارید میتونید از آموزشهای دیگه ای که بر روی وبسایت قرار داره استفاده کنید. خوندن این مقاله به شما کمک میکنه تا روندهای هیجانی، اجتماعی و قانونی طلاق رو بشناسید. نرخ روبهرشد طلاق به شیوهی نگرش خانوادهها از شیوهی زندگیشون برمیگرده، البته اینکه ترس از قضاوتهای اجتماعی کاهش پیدا کرده هم بیتأثیر نیست.
به هر قیمتی زندگی نکن!
یکی دیگه از مسائلی که شاید در افزایش طلاق بیتأثیر نبوده، استقلال مالی و آزادی فردی خانم هاست چون در گذشته ترس از ننگ و مشقتهای مالی در بین خانمها خیلی بیشتر بود؛ اما با افزایش این مسائل دیگه احساس نمیکنن مجبورن به قیمت رنجکشیدن و پیری زودرس زندگی مشترکشون رو حفظ کنن یا بهاصطلاح حاضر نیستن به هر قیمتی به زندگی مشترکشون ادامه بدن! بهنوعی هر چقدر تمایل افراد برای تحمل سختیها و مشکلات زندگی کمتر میشه، سالهای تلخ و ناگوار زندگی هم دوام کمتری داره. وقتی یکی از زوجها تصمیم به ترک طرف مقابل میگیره شاید ناراحتکنندهترین اتفاقی باشه که میوفته، چون اغلب مواقع یکی از زوجها آمادگی طلاق نداره و هنوز به ادامهی ارتباط امیدوار و عاشق همسرشه.
درد جدایی از همسر
بهخاطر همین درد جدایی از همسرش براش سختتر میشه؛ و این فشار از همهی جهات به فرد تحمیل میشه و تا وقتی زندگی جدیدش شکل نگیره احساس خشم، ناراحتی، آزردگی، فقدان، حسرت، ترس و گناه همراهش هست. واقعیت اینه که طلاق برای همه یعنی کسی که ترک میکنه یا ترککننده، ترک شده و خصوصاً بچهها سخته! با وجود آسیبهای شدید روحی که طلاق به همهی این افراد تحمیل میکنه اما فرصتی برای رشد و آغاز دوبارهی زندگیه؛ خیلی از افراد در جریان سازگاری با زندگی جدید خودشون به نقطهضعفها و تواناییهایی از خودشون پی میبرن که تا قبل از این ازش بیخبر بودن! در حقیقت اونها به این نتیجه میرسن که با وجود فقدان همسرشون و بهتنهایی میتونن به زندگی ادامه بدن و از موقعیت جدیدشون برای شناخت خود، کشف علایق جدید، تغییر روش زندگی، انتخاب شغل دیگه و شروع روابط جدید بهره ببرند. اونا وارد مرحلهای میشن که میتونن بهراحتی متوجه بشن که چه چیزی باعث احساس خوب یا بد در اونها میشه و چطوری راهی پیدا کنن تا احساس خوب رو در خودشون تقویت کنند.
دلتنگی بعد از جدایی
زوجها بهرغم ازدواج ناموفق و ناکام موندن در زندگی مشترک همچنان به هم وابسته هستن؛ با اینکه عشقشون کمرنگ شده و رؤیای زندگی مشترک و شادی که داشتن نقشبرآب شده اما هرکدوم از اونها بهطرف مقابل نیاز داره تا احساس تعلق خاطر و امنیت کنه. در واقع در خیلی از این موارد وابستگی خیلی از عشق قدرتمندتره. این افراد به هم وابسته هستن چون به نظرشون ادامهی یه رابطهی نامناسب و مضر بهتر از قطع ارتباط هست. این افراد کافیه بعد از جدایی کمی احساس پوچی و ناامیدی کنن تا باز هم بهسرعت به سمت همدیگه برگردن و بهاینترتیب بارها و بارها این مرحله رو طی میکنن و به خونهی اول بر میگردن!
تهدید به جدایی
زوجها از هفتهها یا ماهها قبل از جدایی دست به انکار حقیقت و طلاق و ناکامیشون از ازدواج میزنند. با وجود مشاجرههای وحشتناک و آزاردهنده و تلخی که دارن همچنان احساس میکنن زندگی مشترکشون پابرجاست و انکار میکنن که ارتباطشون به آخر خط رسیده؛ چون به نظر اونا غیر ممکنه که ارتباطشون به شکست منتهی بشه! نوع دیگه از انکار هم در بین زوجها دیده میشه که زوجها تظاهر به بیاعتنایی میکنن و احساس ترس و ناراحتیشون رو زیر این نقاب مخفی میکنند. اما وقتی طلاق به حقیقت میپیونده، انکار علاقه و وابستگی، دردناکتر و سختتر خواهد بود.
تصمیم به طلاق
وقتی بالاخره زوجها تصمیم به جدایی میگیرن، هر یک از اونها عمیقاً از این تصمیم ناراحت میشن؛ از اونجایی که احساس فرد ترککننده با احساس فرد ترک شده متفاوته (در واقع فرد ترککننده احساس گناه و فرد ترک شده احساسهایی مثل خشم و آزردگی رو تجربه میکنن)، تحقیقات نشون میده که هر دوی اونها به یک اندازه احساس پریشانی و غم رو تجربه میکنند. جالبتر اینکه کوتاهی یا بلندی زمان ازدواج تفاوتی در این احساسها ایجاد نمیکنه.
پشیمانی بعد از طلاق
هرچقدر زندگی غیرقابلتحملتر میشه، یکی از زوجها یا هر دوی اونا دست از انکار بر میدارن و شاید برای اولینبار از خودشون بپرسن تا کی میتونن این درد و رنج رو تحمل کنن؟ یا تا چه اندازهای میتونن امیدوار باشن همسرشون تغییر میکنه و میتونن با خودشون کنار بیان و طلاق رو بپذیرند؟ طلاق اونها چه تأثیری روی خانوادشون میگذاره؟ البته شاید بلافاصله پاسخ روشنی برای این سؤالات پیدا کنن و شاید هم ماهها طول بکشه تا بتونن به جوابی برسن. گاهی توی این ارزیابی احساسات با خودشون فکر میکنن که موقع غذا خوردن با همسرشون یا انجام کارهایی مثل تماشای تلویزیون، آمادهکردن غذا، رسیدگی به بچهها و... چه احساسی دارن؟! گاهی با این ارزیابیها به نتایج مفیدی میرسن و تصمیم میگیرن زندگی جدیدی رو شروع کنن؛ بااینحال بعد از هفتهها انکار واقعیت و ناکامی توی زندگی مشترک، نارضایتی عمیقی رو احساس میکنن و وقتی حقیقت رو میپذیرن و تصمیمشون رو برای جدایی اعلام میکنن ممکنه به نتیجهی غمانگیزی منجر بشه.
افسردگی بعد از طلاق
توی این مرحله فرد دائم از شاخهای به شاخهی دیگه میپره و احساسهای مختلفی رو تجربه میکنه. تصور کنید طلاق گرفتید و با خودتون خلوت کردید و به اتفاقاتی که پشت سر گذاشتید فکر میکنید که یهو همسر سابقتون زنگ میزنه و با شنیدن صداش، به گریه میافتید، بعد یهو به یاد کارهایی که باهاتون کرده میافتید و احساس خشم میکنید و باز چند دقیقه از اینکه اینقدر ازش بیزار شدید احساس شرم میکنید! هر تغییری توی زندگی اضطرابزا هست و بعد از طلاق افراد با تغییرات بیشماری روبهرو میشن؛ توی شرایط سخت مالی قرار میگیرن، ارتباطشون با بعضی از دوستانشون قطع میشه و باید بدون داشتن حمایت کسی که تا دیروز باهاش زندگی میکردن به زندگی ادامه بدن! ولی سختتر از همهی این تغییرات، تغییر در هویت فرد هست.
هویت افراد مطلقه دستخوش تغییرات زیادی میشه، مرد بجای اینکه مدیر خونه و یک پدر باشه خودش رو توی یک خونه ی کوچک پیدا میکنه که شاید فرزندانش دو ماه یکبار به دیدنش بیان تا اون رو ببینن! زن بجای اینکه از زندگی زناشویی و انجام کارهای خونه لذت ببره، خودش رو یک زن بیوه و بلاتکلیف میبینه که چشماندازی از آیندهی خودش نداره! باتوجهبه آماری که درمانگرها ارائهدادن، متوجهشدن که غم اندوه ناشی از طلاق در یک ازدواج سه ساله با یک ازدواج سی ساله برابر هست. معمولاً دو تا سه سال طول میکشه تا علاقه و وابستگی شدیدی بین زوجها ایجاد بشه و تا وقتی اونها به هم وابسته هستن و بهم علاقه دارند، بهت و انکار ناشی از طلاق و ناکامیشون، اجتنابناپذیر هست. قطعاً هیچوقت دو نفر تجربهی یکسانی از طلاق ندارن، بااینحال کارشناسان علوم اجتماعی معتقدند که مراحل هیجانی طلاق رو میشه بهوضوح تعریف کرد و شامل چهار مرحله زیر میشه:
بهت ناشی از طلاق
مسیر پر پیچوخم هیجانات
هویت یابی
خودگرایی
فرد باید این مراحل رو طی کنه تا به بهبودی کامل برسه. در ادامه به توضیح موارد بالا میپردازم.
شوک پس از طلاق
در مرحلهی اول (بهت ناشی از طلاق) شخص احساس غم و اندوه میکنه، نبود همسرش رو باور میکنه و بعدازاین از این غم رها میشه. همونطور که رهایی از غم ازدستدادن عزیزانمون زمان میبره، التیام غم جدایی از همسر هم تا مدتی طول میکشه. مهمترین نکتهای که باید در مورد مراحل هیجانی طلاق بدونید اینه که همه این مراحل رو طی میکنند. بعد از طلاق بارها احساس تنهایی میکنید، ممکنه گاهی فکر کنید اشتباه بزرگی کردید و مجبورید این درد رو تحمل کنید؛ باید بدونید این احساسی که خیلی از افراد بعد از طلاق تجربهکردن و بعد از اون هم به زندگیشون ادامهدادن. دراینبین ممکنه افرادی باشن که اتفاقاً از نظر اجتماعی هم جایگاه خیلی خوبی داشته باشن اما تا مرز جنون و دیوونگی هم پیش رفته باشن.
طلاق و تنهایی
وقتی بالاخره زوجها از هم جدا میشن ممکنه احساس آسودگی خاطر، کرختی یا وحشت کنند. معمولاً زوجها زمانی احساس آرامش میکنن که مراحل طلاقشون بیشتر از حد معمول طول کشیده باشه. در اغلب افراد بهت ناشی از طلاق، بعد از چند هفته به انکار و کرختی تبدیل میشه؛ این موضوع گاهی به نفع شماست چون احساس کرختی باعث میشه هیجانهای منفیتون کاهش پیدا کنه. رایجترین واکنش افراد بعد از جدایی وحشت ناگهانی از طرد شدن و تنها موندنه؛ درست مثل بچهای که مادر خودش رو توی یک مکان شلوغ گم میکنه! خیلی از افراد این رو به شکل دلواپسی و نگرانی تجربه میکنن، توی چنین شرایطی این افراد از نظر روحی خسته و شکننده میشن و بهسختی میتونن روی کارهاشون تمرکز کنن و روال عادی زندگیشون رو پیش ببرن. خیلیها هم ممکنه بهخاطر این نگرانی و ترس، دچار اختلال خواب بشن یا در میزان اشتهاشون تغییر اتفاق میوفته.
آسیبهای روحی روانی بعد از طلاق
کم یا زیاد شدن اشتها بستگی به تمایلات سرشتی فرد داره؛ بعضی از افراد احساس میکنن با خوردن غذا اضطرابشون کمتر میشه و برخی هم با خوردن غذا حالشون بدتر میشه و حالت تهوع بهشون دست میده. بعضیها هم اونقدر مبهوت و حیران میشن که تنش و آسیبپذیری بیش از حدشون به خشم و عصبانیت ناگهانی تبدیل میشه، این افراد معمولاً خشم خودشون رو نسبت به افراد بیگناه ابراز میکنن یا رفتارهایی ازشون سرمیزنه که ارتباطی با شخصیت اصلیشون ارتباطی نداره. بهت ناشی از جدایی ممکنه چند روز یا چند ماه طول بکشه ولی خوشبختانه احساس تنش و اضطراب همیشگی نیست. بعد از بیحسی و کرختی ناشی از طلاق، فرد احساس امنیت و آرامش میکنه و حس خوشبینی و هیجان آغاز زندگی جدید با شادی و مسرت فرد همراه خواهد بود. اما این شادی و خوشبینی گذراست و باز هم مشکلات و گرفتاری به سراغ فرد خواهد اومد؛ چیزی که شما باید بدونید اینه که همهی این احساسات جزء فرایند بهبودی و التیام غم هستن. اگر انتظار داشته باشید خیلی سریع از شر اتفاقات بد گذشته راحت بشید، فقط دورهی اضطراب و پریشانیتون رو طولانیتر میکنید!
خطرات ناشی از بهت طلاق
بزرگترین خطر این مرحله گیر افتادن تو مرحله کرختی و انکاره! گوشهگیر شدن و احساس کرختی، بهعنوان پناهگاهی امن برای فرد تلقی میشه، چون احساس میکنه گوشهگیری بهتر از جنگیدن و کشمکش با احساسات و ترسهاش هست. اما موندن توی انزوا مثلاینکه که فراموش کنید قبضهاتون رو پرداخت کنید، ولی باید بدونید که تا زمانی که هزینهی قبضها رو پرداخت نکنید نمیتونید مجدد از اون خدمات استفاده کنید؛ احساس کرختی راهی برای فرار از بهت طلاق اما دیر یا زود باید این مسئله رو بپذیرید تا بتونید به زندگیتون ادامه بدید.
مرور خاطرات بعد از طلاق
مرور خاطرات بخش بزرگی از دوران غم و اندوه بعد از طلاق هست. فرد گذشتهی خودش رو مرور میکنه و زندگی زناشویی خودش رو یادآوری میکنه تا بتونه مقصر این اتفاق رو پیدا کنه یا خودش چه رفتار متفاوتی میتونست داشته باشه؟! احتمالاً با مرور خاطرات لحظات خوب و بد و ناراحتی ازدستدادن رابطهی عاشقانه و صمیمانه از ذهن فرد میگذره و ممکنه مدام با خودشون فکر کنن که چه کاری رو باید یا نباید انجام میدادن. این حالت معمولاً ماهها طول میکشه اما اگر شما توی این شرایط باشین بهتون کمک میکنه تا زودتر از احساس ناراحتی و کرختی رها بشید. در غیر این صورت ممکنه مدتها توی این وضعیت بمونید. احساس گناه و ناکامی، خشم و بلاتکلیفی بخش عمدهای از دوران غم و اندوه هستن و معمولاً هم برای همه وجود داره. اغلب افراد انتظار دارن که با مرور خاطراتشون به نتیجهی نهایی برسن؛ هر چند معمولاً نتیجهای که میگیرن اینه که باید خودشون رو از شر گذشته و خاطرات خلاص کنند. شخص اغلب با مرور خاطراتش به بینش و آگاهی دست پیدا میکنه اما به جای اینکه به درک عمیقتری برسه معمولاً همه چیز به همون حالت اولش باقی میمونه! این وسط گاهی با مرور خاطراتش خودش روهم سرزنش میکنه که الزاماً همیشه هم بد نیست هر چند خیلی وقتها خودش رو سرزنش میکنه تا از انتقادات بقیه در امان باشه؛ این کار به فرد کمک میکنه تا با دید واقعگرایانهای سهم خودش رو توی این شکست بپذیره، ولی سرزنشکردن زمانی درسته که باعث پایین اومدن عزت نفس و افسردگی خود فرد نشه!
تنهایی بعد از طلاق
توی مسیر پر پیچوخم هیجانات بعد از طلاق، گاهی فرد بهشدت احساس تنهایی میکنه و وقتی داره تلاش میکنه روابط اجتماعی خودش رو حفظ کنه، یهو افسرده میشه و افسردگی اونو به انزوای بیشتر میکشونه. خیلی از زوجهایی که بهتازگی از هم جداشدن، قسمت عمدهای از وقتشون رو به فکر کردن درمورد همسر سابق خودشون اختصاص میدن و افسوس فرصتهای ازدسترفتهشون رو میخورن، بهنوعی دنیای جدید در مقایسه با دنیای قبلی اونها، پوچ و توخالیه و احساس میکنن زندگی روزمرهشون تکراری و بیمعنی شده. متأسفانه بعضی از افراد توی انزوای خودشون بیش از حد منفعل میشن؛ خونهنشین میشن یا به صدای وسایلی مثل یخچال گوش میدن.
بازسازی زندگی بعد از طلاق
ممکنه کارهای دیگه ای هم انجام بدن اما افکارشون رو نمیتونن جمع کنن. یا توی خونه راه میرن، هیچچیزی نظرشون رو جذب نمیکنه اما بعضیها هم توی تنهایی خودشون فعال میشن و خودشون رو با چیزای مختلفی سرگرم میکنن. اونا مدتهای طولانی توی خیابون رانندگی میکنن و ممکنه یهو خودشون مقابل خونه ی همسر سابقشون ببینن! یا جاهایی میرن که قبلاً با همسرشون میرفتن، از مغازههای محلهی قبلیشون خرید میکنن، خاطرات قبلی خودشون رو به یاد میارن و... . این احساس تنهایی و دلتنگی بعد از حضور در کنار افراد مجرد و شنیدن حرفهای ناامیدانه بیشتر میشه.
مشکلات بعد از طلاق
اضطراب و نگرانی باعث ظهور مجدد افکار قدیمی میشه؛ احساس بیارزشی از اولین احساساتی هست که به سراغ فرد میاد. مثل زمانی که در دوران کودکی بزرگترها در مورد شما تصمیمی میگرفتن و شما در برابرشون احساس درموندگی میکردید، الان هم این حس همراه خشم و ناامیدی به سراغ شما اومده؛ ممکنه احساس کنید کنترل زندگیتون رو از دست دادید و در مقابل دوستان و حتی اعضای خانواده که قصد دارن بهتون کمک کنن گارد میگیرید! بعضی از افراد توی این مرحله بهشدت احساس ناامنی میکنن و از اینکه نتونن تنها زندگی کنن یا مراقب خودشون باشن بهشدت وحشت میکنن و میترسن؛ ترسی که یادآور اولین روزی که خونه رو ترککردن! وقتی مضطرب و پریشان باشید طبیعیه که افکار گذشته به سراغتون بیاد، اما وقتی کمکم خودتون رو با زندگی جدیدتون وفق میدید این احساسات و افکار هم کمرنگ میشه ولی باید یادتون باشه که این احساسات رو باور نکنید. اگر یهو احساس بیارزشی، پوچی و ناامنی کردید باید بدونید که این حس مربوط به گذشتههاست و از عوارض تغییراتی هست که به زندگیتون تحمیل شده. پس صبر کنید تا این احساسات گذرا از بین بره و این افکار به جایگاه اصلیشون یعنی به گذشته برگردن.
خوشحالی زودگذر بعد از طلاق
توی مرحلهی بهت ناشی از طلاق ممکنه فرد تا مدتی احساس رضایت و خوشحالی بکنه و تصور زندگی آزادی که در انتظارش هست اون رو غرق در شادی میکنه اما این خوشحالی فقط چند ساعت یا چند روز دوام داره. با اینکه این شادی و رضایت موقت و گذار است اما باید تا جایی که میتونید از اون لذت ببرید، چون برای بهبودی و بازگشت شما به زندگی عادیتون لازم هست؛ بنابراین اگر فکر کنید که باید این رضایت و خوشحالی رو به هر قیمتی حفظ کنید، وقتی این حس از بین بره بهشدت احساس ناامیدی میکنید. بهخاطر همین توصیه من به شما اینه که تا وقتی وجود داره از اون لذت ببرید و استفاده کنید.
اضطراب و نگرانی شدید بعد جدایی
هیجانات پیچیدهی فرد بعد از طلاق در واقع همون اضطراب و نگرانیهای بیش از حد هست و افرادی که در برابر این احساسات تسلیم میشن در معرض حوادث و بیماریهای زیادی قرار میگیرند. وقتی تمام توجه فرد به مشاجرهها و اتفاقات تلخ گذشته هست بهراحتی میتونه برای خودش دردسر ایجاد کنه. چون اضطراب و نگرانی از توان و انرژی بدن کم میکنه و احتمال ابتلا به بیماری رو افزایش میده؛ خیلی سخته که مجبور باشید مهمترین تصمیمات زندگیتون رو زمانی بگیرید که کوچکترین آمادگی برای این کار ندارید و احتمالاً دقیقاً توی همین زمان مجبورید در مورد خونه ی جدید، هزینهها، سرپرستی بچهها، پیدا کردن وکیل و... مجبورید تصمیم بگیرید. بنابراین، بهترین راه برای جلوگیری از قضاوتهای نادرست و گرفتن بهترین تصمیم اینه که با اعضای خانواده و دوستانی که مورد اعتمادتون هستن مشورت کنید و ازشون کمک بخواید. یا وقتی کاملاً آروم هستید و آرامش ذهنی بیشتری دارید در مورد مسائل مهم تصمیم بگیرید یا نهایتاً با یک مشاور یا روانشناس صحبت کنید.
آنچه باید در مورد طلاق بدانید
طلاق، یک رویداد حقوقی و اجتماعی است که بهپایانرسیدن ارتباط زناشویی بین دو نفر را نمایان میسازد. این فرایند پیچیدهای است که نیازمند تصمیمات دقیق و احترام به حقوق هر طرف میباشد. وقتی زوجین تصمیم به طلاق میگیرند، زندگیهای مالی و اجتماعی آنها تحتتأثیر قرار میگیرد. طلاق میتواند برای زوجین فرصتی باشد تا به طور مستقل و بهینه به زندگی خود ادامه دهند. این فرایند، فرصتی است برای ایجاد یک فضای جدید برای رشد شخصی و تجربه روابط مختلف. همچنین، طلاق میتواند برای زوجین فرصتی باشد تا از تجربهها و درسهای زندگی بهرهبرداری کنند و این تجربه را بهعنوان یک فرصت برای تحول و پیشرفت در نظر بگیرند. در نهایت، پشتیبانی حقوقی و روانی مناسب در این مراحل بسیار مهم است تا این تغییرات با حداقل ناراحتی برای زوجین اتفاق بیفتد. حفظ حریم خصوصی و احترام به احساسات هر طرف از اهمیت بسزایی برخوردار است. بهطورکلی، طلاق میتواند در برخی موارد بهعنوان یک راهحل منطقی برای پایاندادن به زحمات بیش از حد در زندگی زناشویی و روابط غیرقابلحل مطرح شود. این فرایند میتواند به زوجین کمک کند تا به زندگیهای بهتر و سالمتری دست یابند.
سؤالات متداول در مورد طلاق
چه تأثیری بر روابط فرزندان من خواهد داشت؟
پاسخ: طلاق ممکن است تأثیرات روانی بر فرزندان داشته باشد. با اطلاعات و راهنمایی مناسب، میتوانید راههایی برای حمایت و تأثیرگذاری مثبت در زندگی فرزندانتان ایجاد کنید.
چگونه میتوانم خودم را از نگرانیهای ذهنی و روانی در اثر طلاق محافظت کنم؟
پاسخ: طلاق ممکن است به لحاظ روانی چالشها را برای شما ایجاد کند. مراقبت از خود، مشورت با مشاور یا روانشناس، و حضور در گروههای حمایتی میتواند به شما کمک کند.
چگونه میتوانم تأثیرات مخرب طلاق را بر فرزندانم کاهش دهم؟
پاسخ: اهمیت دارد که با دقت به نیازها و احساسات فرزندان خود توجه کنید. ایجاد یک محیط حمایتی و صمیمی برای آنها و اطلاعرسانی در مورد تغییرات به آنها میتواند کمک کند.
چگونه میتوانم در مراودات با همسرم از تداوم تنشها جلوگیری کنم؟
پاسخ: برقراری ارتباط رسمی و احترامی با همسر در مورد مسائل مشترک و رفتارها میتواند کمک کند تا تنشها کاهش یابند. همچنین، توصیه میشود که درخواست مشاوره یا میانجیگری متخصصی را در نظر بگیرید.
چگونه میتوانم بهعنوان یک فرد مجرد یا مطلقه زندگی خود را مجدداً شروع کنم؟
پاسخ: زندگی بهعنوان یک فرد مجرد یا مطلقه میتواند فرصتی باشد تا اهداف جدیدی برای خود تعیین کنید، هویت خود را تجدیدنظر کنید و به دنبال شادی و رضایت در زندگی جدید خود باشید.
ارسال نظر
0دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.
نظراتی که شامل الفاظ رکیک و توهین آمیز و بحث های سیاسی و قومیتی، تبلیغ، لینک باشد منتشر نشده و حذف می شوند.
خبر خوب اینکه در مقالات آموزشی مطالب زندگینامه زنان موفق دنیا، مقالات زندگی سالم و ویدئوهای آموزشی استقلال مالی را برای ازدواج موفق و زندگی سالم خودتان برایتان قرارداده ایم.
دیدن نظرات بیشتر
تعداد کل نظرات: 0 نفر
چک لیست های زندگی جدید
هر روز چک لیست های جدید برای شما آماده و منتشر میکنیم.