موقعیت شما در سایت:
17 کلید طلایی برای یک ازدواج موفق
17 کلید طلایی برای یک ازدواج موفق
0 نظر
0 لایک
5867 بازدید
تاریخ انتشار: 1402/08/08
توضیحات
رازهای ازدواج موفق برای یک زندگی مشترک پر از عشق و خوشبختی. بیایید درک بهتری از این مسیر زندگی داشته باشیم و به سوی زندگی بهتری حرکت کنیم.
در دنیای پر درد و دردسر امروز که پیچیدگیها و چالشهای زندگی با سرعت فزایندهای در حال افزایش هستند، داشتن یک زندگی مشترک موفق و پایدار بیش از همیشه اهمیت پیدا کرده است. ازدواج، بهعنوان یکی از مهمترین تصمیمات زندگی که تأثیر عمیق و دائمی بر سرنوشت فرد دارد، نیازمند درک عمیق و آگاهی از عوامل مؤثر بر آن است. در این مقاله، با هدف کمک به افراد برای برقراری یک رابطه زناشویی سالم و موفق، به بررسی جامع عوامل مؤثر بر ازدواج موفق خواهیم پرداخت. این عوامل شامل رازهای زندگی مشترک موفق، روشهای مقابله با چالشهای زندگی زناشویی، تکنیکهای حل منازعات، راههای تقویت رابطه و عشق و علاقه، و نحوه تعامل با خانوادههای همسران است. بخشهای مختلف این مقاله بهتفصیل به بحث درباره هر یک از این عناصر خواهند پرداخت. همچنین، در این مقاله نکات کاربردی و راهکارهای عملی برای بهبود رابطه زناشویی ارائه خواهد شد.
ازدواج موفق چیست؟
ازدواج موفق، یک رابطه عمیق و پایدار بین دو نفر است که بر پایه عشق، احترام، درک متقابل و همکاری ساخته شده است. این رابطه نهتنها شامل احساسات عاطفی است، بلکه شامل تعاملات روزمره، تصمیمگیریهای مشترک و روابط با دیگران نیز میشود. در چنین رابطهای، هر دو طرف به یکدیگر اعتماد دارند و در برابر چالشها و سختیهای زندگی به صورت مشترک عمل میکنند. ازدواج موفق نیازمند تلاش و تعهد دائمی است و نمیتوان آن را به صورت اتفاقی یا خودبهخود به دست آورد. برای دستیابی به ازدواج موفق، باید به توسعه مهارتهای ارتباطی، حل منازعات، همدلی و درک عمیق از نیازهای همسر خود پرداخت. این مهارتها شامل توانایی در برقراری ارتباط باز و صادقانه، توانایی در شنیدن و درک نگرانیها و احساسات همسر، و توانایی در حل منازعات به صورت سالم و منصفانه است. علاوه بر این، باید به تقویت رابطه عاطفی و فیزیکی با همسر خود اهمیت داد. این شامل تقویت احساس عشق و علاقه، حفظ نزدیکی فیزیکی و عاطفی، و ابراز قدردانی و تشکر به همسر برای کارهای کوچک است. به یاد داشته باشید که ازدواج موفق نیازمند زمان است. شما نمیتوانید یکشبه رابطهای عمیق و معنادار بسازید. بلکه، این یک فرایند طولانی است که نیاز به صبر، تلاش و تعهد دارد. همچنین، لازم است که با خود صادق باشید و پذیرای نقصهای خود و همسر خود باشید.
برای ازدواج موفق چه کار باید کرد؟
ازدواج مهمترین و بهترین و سختترین تصمیم کل زندگی هر شخص هست. فقط با یک ازدواج موفق ما میتونیم سرنوشت جدیدتر و بهتری رو برای خودمون بسازیم و با یک ازدواج اشتباه کل سالهای آیندمون رو تباه کنیم. حالا این همه آمار طلاق و جدایی که بهصورت رسمی داره اعلام میشه رو بزاریم کنار، حداقل نصف بیشتر زوجهایی که به مشاور مراجع میکنن و فعلاً دارن با هم زندگی میکنن دچار طلاق عاطفی هستن، و این یعنی فاجعه. فاجعه از چه نظر از این نظر که دارن زندگیشون رو با فکر منفی و استرس و غم و غصه و ناراحتی و شکایت هدر میدن! نمیتونن یک خانواده شکوفا و موفق باشن و بچههای موفق و سالمی رو تربیت کنند. وقتی که فردی سالم نباشد تصمیم درستی نگیره خانوادهی اشتباهی رو تشکیل بده و خانواده یک خانوادهی موفق و سالم و سلامت از هر نظر نباشد مشخصه که جامعه هم دچار آسیب میشه!ریشهی همهی اصلاحات از فرد و خانوادهی فرد شروع میشه مسلماً وقتی ازدواجها اشتباه باشن جامعه به سمت رشد منفی و اتفاقات منفی سوق داده میشود.
همهی ما میدونیم که ازدواج خیلیخیلی مهمه! بیشتر روی صحبتم با اون دختر و پسری هست که تا همدیگه رو میبینن و در یک نگاه عاشق هم میشن و خیلی زود تصمیم به ازدواج میگیرن!!! ازدواج موفق یک سری پارامترهای مهم داره و اصلاً نباید بهخاطر دیدگاههای اشتباه دیگران از جمله: بهخاطر اینکه پدرم میگه وقت ازدواجته، مردم چی میگن، همه پیگیر ازدواجت هستن، من مشکلاتم با ازدواج حل میشه، دختر یا پسری که طرف مقابل تنهاشون گذاشته و با این نیت که چون منو تنها گذاشته باید حالشو بگیرم از اون بهتر ازدواج کنم و از اون خوشگلتر، ازدواج بهخاطر مسائل مالی، و خونه ی پدرم راحت نیستم و... همهی اینها بهانههای اشتباه ازدواج هستن که از چاله در میاییم و توی چاه میوفتیم! مگه غیر از اینه که برای هر کاری باید آموزش ببینیم؟ شما الان هر جا که مراجعه کنید برای استخدام ازت میپرسن چه مدرکی داری؟ مثلاً به یک کارگاه خیاطی یا جوشکاری مراجعه کنید اگر تخصص نداشته باشین باید دوره بگذرونی، مدرک بگیری بعد استخدام بشی!
در واقع شما برای انجام سادهترین کارها نیاز به مدرک و تخصص دارین چه برسد به کارهای بزرگتر. ولی وقتی که بزرگترین تصمیم و اتفاق و انتخاب همهی افراد ازدواج هست آیا کلاسی هم داریم که بگه ازدواج درست چطوریه؟ یا همین که دوتا جمله از مادر بشنویم دو جمله از اطرافیان یا دوستان، خواندن دوتا مجله عاشقانه یا عضویت در کانالهای غیرمعتبر علمی عضو بشیم کافیه؟ برای اینکه تصمیم ازدواج رو بهدرستی بگیریم؟ اگر اینطور بود الان خیلی از شرایط بد به وجود نیومده بود! وقتی که برای هر کار سادهای لازمه دورههای مربوط به اون رو بگذرونیم و مدرک بگیریم تازه بعد از همهی اینها این مدرک ثابت میکنه که ما شایستگی و توانایی لازم برای انجام آن کار داریم، چرا برای انجام ازدواج موفق چنین دورهها و مدرکهایی نداریم؟ آیا واقعاً دو واحد تنظیم خانواده در دانشگاه کافیه؟ آن هم فقط برای افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند باید یک سری دورهها و کلاسهای واقعاً حرفهای و آموزشی روانشناسی منطبق با عرف و شرعمون وجود داشته باشه که دختر و پسر، و زن و شوهر آموزش ببینن!
دختر و پسری که قصد ازدواج دارند باید یک سری معیارهای مهم رو در نظر بگیرند: صرف اینکه میگن دختر خوبیه پسر خوبیه، خانواده خوبی داره، شغل خوبی داره، خونه و ماشین داره، سنمون بهم میخوره، قیافش خوبه، عاشقش شدم، اینها دلیل و معیار ازدواج نیست یکم باهوش باشین یکم به خودتون بها بدین تا بتونید درست تصمیم بگیرید.
اهمیت باورها در ازدواج موفق
طبیعتاً همهی این معیارها رو علاوه بر اینکه شخص مقابل باید داشته باشه خودم هم داشته باشم نه اینکه من همه چیم عالیه فقط باید دنبال این باشم که طرف مقابل همهی این ویژگیهای خوب رو داشته باشه!قبل از اینکه بخوای یک همسر خوب پیدا کنی باید فردی بشی که لایق یک همسر خوب باشی!!!! باورهای شما در شکلگیری یک ازدواج موفق خیلی نقش دارد. پس ابتدا باورهای خود را تغییر دهید و بعد ازدواج کنید.
هم تراز بودن و نقش آن در ازدواج موفق
در معیارها، همترازی فرهنگی، اقتصادی، سواد و تحصیلات دانشگاهی باید هم سو یا برابر باشه! مثلاً اگر یک نفر دیپلم داشته باشد و طرف مقابل فوقلیسانس، ممکنه بعداً سر همین موضوع ساده به مشکل بخورن. یکی از مهمترین نکتهها، باورها هستند ذهن ما که نشئتگرفته از باورهای ماست، زندگی مارو میسازه! وقتی شخصی همهی باورهای درست رو داشته باشه، قطعاً همهی معیارهای درست رو هم میتونه داشته باشه! وکسی که باورهای درستی نداشته باشه حتی بعد از یک معاشرت کوتاه متوجه میشین که باورهای معیوب ذهنی داره. فقط لازمه کمی باهوش باشین و بتونین غیرمستقیم ازش بپرسین، رفتارش رو با اطرافیانش در نظر بگیرین.
سؤالات مهم برای داشتن ازدواج موفق
اعتقاداتشون نسبت به خداوند؟
وظایف زن و شوهر از دیدگاه ایشون؟
هدفش از ازدواج؟
اگر در طول زندگی مشترک به مشکل خورد چیکار میکنه؟
میتونه موفق باشه؟ آیا تلاش میکنه؟ آیا انگیزه داره؟ آیا دنبال آموزش هست؟
یا اینکه نه اوضاع همه چی خرابه و ولش کن من همهی تلاشمو کردم ولی موفق نبودم! باید ببینید تا چه حد شجاعت داره؟ باورهای تسلیم داره یا باورهای تغییر؟ ایمان به اینکه باید روی خودش کار کنه تا بتونه زندگی خوبی رو برای خودش بسازه!
خیلیها میگن اخلاق رو نمیشه تشخیص داد، اصلاً اینجوری نیست خیلی هم راحت میشه شناخت، قبل از نامزد شدن و عقد و هرگونه نامزدی رسمی، قبل از اینکه هیچ تعهد یا قولی بهم بدین وقتی به این نتیجه رسیدین که ممکنه بتونید در کنار هم ازدواج موفقی داشته باشید یا با کسب رضایت اولیه از طرف خانواده هر دو طرف، یک تا دو ماه رو بهدور از احساسات و وابستگی، با آگاهی منطقی و عاقلانه با هم در ارتباط باشین! اینجاست که میتونین بیشتر همدیگه رو بشناسین، بیرون رفتن، خرید، کلاس و جاهایی که در اجتماع قرار میگیرین تا بتونید تشخیص بدین در جاها و جایگاههای مختلف چه رفتار و اخلاقی داره!! آشنایی خیلی مهمه و اینو یادتون باشه که هر مدلی که الان هست، رفتار با اطرافیان، خرجکردن، خساست، رفتار و منش، ابراز احساسات، باورهاش، ایمانش، احساس مسئولیت پذیری، پشتوانه و ارادهی انجام کارها، چقد به خودش اهمیت میده و... اینجوری در نظر بگیرید که بعد از ازدواج تا سی درصد بیشتر میشود. شما با این معیار طرف مقابلتان را بسنجید! اگر در همهی موارد بالا یک نمرهی قبولی بالای 70 گرفت و خودتون هم نمرهی قبولی بالای 70 گرفتین میتوانید راجع به بقیه مسائل مثل محل زندگی، اختلاف سنی و... با هم توافق برسین!درهرصورت در گام اول نمرهی قبولی بالای 70 مهم است. شما با آگاهی از شرایط ازدواج موفق میتوانید یک خانواده خوب تشکیل دهید.
نکته بعدی که باید در نظر داشته باشید، باید به الهام درونی و حس قلبیتون دقت کنید، قراره 60-70 سال با این فرد زندگی کنید و جوونیتون رو بزارید،60-70 سال قراره این فرد رو هر روز ببینین، آیا قیافش، تیپش، اخلاقش رو میتونی تحمل کنی؟ اون حس خوبی که میخوای رو بهت میده؟ آیا اگه مشکلی براش پیش بیاد و یک بازهی زمانی بداخلاقی کنه و لجبازی بیاره میتونی تحملش کنی؟ عشقت اونقد هست که بتونی زندگی رو بسازی حتی اگر او بنای ناسازگاری داشته باشه؟ هر چند دچار ناملایمتهای زندگی بشه؟ اگر جواب این سؤالها بله هست پس بسمالله. یک مسئله مهم دیگر که در ازدواجهای این دوره خیلی مشکلساز شده و گاهاً باعث تعداد کثیری از طلاق ها است که هر روزه ما شاهد اتفاقافتادنش هستیم، بحث مزاجشناسی قبل از ازدواج هست، اینکه یک فرد سرد باشد یک فرد گرم، بر فرض اینکه در همهی موارد دیگر با هم همتراز هستن، با هم ازدواج میکنند بعد از ازدواج مثلاً آقا گرم هست و خانم سرد یا برعکس! چون اطلاعاتی از مزاجشناسی ندارند تغذیه شون هم غلطه، آقا بنا بر ذات و طبیعت و مزاج خودش دنبال رابطه هست خانم هم بنا بر ذات و طبیعت و مزاجش هیچ میلی به رابطهی جنسی ندارد مثلاً مزاج شب سرده، غذاهایی که میخورن هم سرده، خانم صبح تا شب توی خونه نشسته افکار منفی و استرسهای معمولی روزانه، غذا هم ماست و دوغ و برنج و... باز هم سردی هی تشدید میشود.
اینجاست که آقایی که با عشق و علاقه با شما ازدواج کرده هم دنبال بهانه هست وقتی ریشهی مشکل رو نمیشناسین بنای لجبازی گذاشته میشه آقا هی دنبال بهانه میگرده و اینطوری فاصله ایجاد میشه! مثلاً آقا میگه گرمه پنجره باز باشه خانم میگه سرده پنجره بسته باشه!!! سر همین مشکلات ساده قهر میکنن، دعوا میکنن، کتککاری میکنن، دو تا فحش هم میدن که قبح رابطشون هم شکسته میشه و زندگیشون به سمت طلاق عاطفی پیش میره. باتوجهبه این مسائل باید بدانیم که خیلی مهمه قبل از ازدواج حتماً آموزش ببینیم و مشاوره داشته باشیم تا نکات مهم رو یاد بگیریم و بررسی کنیم! اول عقلانی تصمیم بگیریم و بعد احساسی، اگر این دو پیش و پس بشن یعنی اول احساس رو در نظر بگیریم بعد عقل، احتمال زیاد ازدواج ما کیفیت خوبی نمیتونه داشته باشه! هیچوقت توی مشکلات اولیه به فکر جدایی نیوفتید همیشه به فکر ساختنش باشید، خرابکردن کار راحتتریه ولی جدایی راهحل آخره! مطمئن باشید که هر چیزی و هر شخصی قابلتغییر هست به شرطی که از در درست وارد بشید! اول خودتون تغییر کنید بعد هم الگو بشید برای همسرتون یا نامزدتون تا ایشون هم تغییر کنه. اگر در زمان مناسب شروع کنیم به آموزشدیدن و ریشهی مشکلات رو پیدا کنیم قبل از اینکه دیر بشه!! اگر جفتتون ارادهی ساختن زندگی رو داشته باشید میتونید زندگیتون رو از منفی صد به مثبت صد برسونید کافیه شیر تسلیم رو ببندین و شیر تغییر رو باز کنید!!!!!
شرایط ازدواج موفق چیست؟
شاید با خود فکر کنید شرایط ازدواج موفق چطور مهیا میشود؟ اگر ازدواج کرده باشید میدانید که ازدواج نیاز به کار، ازخودگذشتگی، و سازش دارد. این چیزی نیست که برای ماندگاریاش بهآسانی بتوانید از آن بگذرید. اگر در ازدواج خود سرمایهگذاری نکنید، خیلی سریعتر از چیزی که تصور میکنید با شکست مواجه میشوید. کارها خیلی پیچیدهتر میشوند وقتی جملهی "من انجام میدمش" را به زبان میآورید، کسانی که در موقعیت آن قرار داشتهاند این را بهخوبی میدانند که به همین آسانیها نیست. شما باید انتظارات واقعبینانهای داشته باشید، آمادگی آن را داشته باشید که چیزهایی را ببرید و چیزهایی را ببازید، اما مهمتر از همه این است که باید همدیگر را درک کنید و به هم احترام بگذارید تا ازدواج موفق و شادی داشته باشید. انتظار نداشته باشید که ازدواج فقط گلوبلبل باشد، گاهی ممکن است سخت شود، و باید برای آن مبارزه کنید، اما در پایان روز باید قادر باشید که حلش کنید و به نتیجه مصالحهآمیزی برسید. اگر به دنبال زندگی جدید هستید و در همان آغاز احساس شکست میکنید، در اینجا قوانینی که باید بدانید تا شرایط یک ازدواج موفق داشته باشید معرفی میکنم.
صمیمی باشید
اولین شرط از شرایط ازدواج موفق این است که با یکدیگر صمیمی باشید. به خود اجازه ندهید که در روزمرگی غرق شده و فقط دوست هم باشید. اگر میخواهید عشقتان پایدارتر باشد، باید رابطه جنسی و نزدیکیتان را در اتاقخواب زنده نگه دارید و آن را جذابتر کنید.
انتظاراتتان را کمتر کنید
یکی دیگر از شرایط ازدواج موفق این است که از همسرتان بیش از حد انتظار نداشته باشید، آنقدر توقعتان را بالا نبرید که از هم ناامید شوید. انتظاراتتان را پایینتر بیارید که با این کار شگفتزده خواهید شد.
با همدیگر ارتباط برقرار کنید!
باید با همسرتان ارتباط برقرار کنید تا بتوانید کارهایتان را عملی کنید. با هم در مورد همه چیز صحبت کنید، چه چیزی شما را اذیت میکند و چه چیزی او را اذیت میکند، و در مورد همه چیز بحث کنید. چیزی نباید ناگفته بماند. بهاینترتیب ازدواجتان یکعمر طول خواهد کشید. حتی اگر چیز جدیدی برای گفتن ندارید، درمورد روزتان، آرزوهایتان، و برنامههای آیندهتان صحبت کنید. این برقراری ارتباط ازدواج شما را زنده نگه خواهد داشت. فراموش نکنید یکی از شرایط ازدواج موفق ارتباط خوب، همیشگی و مداوم با همسرتان است.
بیرون از منزل قرار ملاقات بگذارید!
شما زن و شوهر هستید، اما به این معنا نیست که با هم قرار عاشقانه نگذارید. زندگی شلوغ و شهری همه ما را درگیر کرده و اجازه نمیدهد که زمانی را با همسرمان بگذرانیم. اما مطمئن باشید که اگر حداقل هر دو سه هفته یکبار قراری باهم داشته باشید همه چیز جذابتر میشود.
به همدیگر گوش دهید
هر دوی شما باید شنوندگان خوبی باشید تا بتوانید همدیگر را بهتر درک کنید. این رابطه شما را شادتر میسازد. شما زمانی شرایط ازدواج موفق را خواهید داشت که در تمام جنبهها خوب باشید. یکی از آن جنبهها گوش شنواست.
هم بهعنوان یک زوج رشد کنید و هم یک فرد
کارها را بهعنوان یک زوج با هم انجام دهید و در کنار آن یکدیگر را به سمت رشد و تکامل فردی سوق دهید. به یکدیگر اجازه ندهید که وارد روزمرگی و رکود شوید. روی خود و رابطهتان کار کنید و برای آن وقت بگذارید.
سازش کنید
سازگاریها برای شاد زیستن و ازدواجهای طولانیمدت ضروری میباشند. صبور باشید و بیاموزید که چطور برای دوام ازدواجتان سازش کنید.
دورههای سخت هم وجود خواهد داشت!
ازدواج شما همیشه در مسیر راحتی نخواهد بود و بالا و پایینهایی هم وجود خواهد داشت، اما شما باید این دورههای سخت را بپذیرید. این موضوع کاملاً طبیعی است و نمیتوانید درمورد آن کاری کنید. یکدیگر را بیشتر درک کنید و با گذر از سختیها شاد بودن را تجربه کنید.
بهترین نسخه خودتان باشید
باید بهترین نسخه و نمونهی خودتان را به ازدواجتان بیاورید. از خلاقیت، خودجوشی، ماجراجویی، و حماقت نترسید. تمام اینها دلیل همسرتان برای انتخاب شما بودهاند.
خبرهای خوب را با هم جشن بگیرید
طبق تحقیقی که بهوسیلهی روانشناسان، شلی گابل، استادیار UCLA و هری ریس، استاد دانشگاه Rochester یکی از بهترین رازهای ازدواج موفق جشنگرفتن خبرهای خوش و موفقیت با یکدیگر است. آنها دریافتند کسانی که به دنبال خوشبختی در ازدواج هستند یا به عبارتی همان زوجهای خوشبخت مجبور نیستند که فقط موفقیتهای خاص همچون ارتقا کاری را برای شاد بودن جشن بگیرند. در عوض، زوجهایی که موفقیتهای روزانهشان مانند یافتن شیء گم شده را جشن میگیرند، بیشتر امکان دارد که ازدواج موفقی داشته باشند.
انتظاراتتان را بالا نگه دارید
در گذشته اکثر کارشناسان ازدواج، زوجها را به پایین آوردن انتظاراتشان تشویق میکردند چون گمان مینمودند که انتظارات زیاد باعث ناامیدی میشود. بههرحال، تحقیقات جدیدتر نشان میدهد که اگر چیزهای خوبی از ازدواجتان انتظار داشته باشید، احتمال اتفاقافتادنش بیشتر میشود. خوشبختی در ازدواج باید تنها خواسته و توقع شما از انجام آن باشد. مطالعهای که در سال 2004 در مجله "روانشناسی اجتماعی و شخصیتی" منتشر شد، کشف کرد که زوجها زمانی خوشبخت بودند که انتظاراتشان با مهارتهایشان هماهنگ بود. زوجهایی که انتظارات بیشتری از هم داشتند، ضرورتاً محکوم به ناامیدی نبودند، اما در عوض، وقتی همسرشان آن انتظارات را برآورده میکرد، رضایت از ازدواج بالایی را تجربه میکردند.
ارتباطات نزدیک خارج از منزلتان را حفظ کنید
مطمئناً خوشبختی در ازدواج، اتفاقی نیست و باید برای آن برنامه داشته باشید. زوجهای خوشبخت میدانند که چطور از یکدیگر حمایت کنند و بعد به دیگران هم اجازه دهند در صورت ضرورت، حمایت لازم را فراهم کنند. طبق مطالعهای که بهوسیلهی دانشگاه مرکزی Iowa برای مطالعات زوجها و خانواده انجام شد، دادن توصیههای ناخواسته میتواند برای ازدواج زیانبار باشد؛ بنابراین، زوجهای خوشبخت میدانند که چه موقع به عقب برگشته و اجازه دهند که همسرشان دنبال حمایت از مادر، خانواده، دوست یا همکارش بگردد.
رابطه صمیمی و فعالی داشته باشید
در خانواده، یک رابطه فعال جنسی بخش مهمی از ازدواج موفق است. طبق مطالعهای از دنیس دونلی در مجله "رابطه جنسی در خانواده"، زوجهایی که در رابطه جنسی کمتر فعال هستند رضایت از ازدواج کمتری دارند. زوجهایی که فعالیت جنسی مکرری دارند بیشتر احتمال دارد که ازدواج موفقی داشته باشند. احساس کامیابی و خوشبختی در ازدواج باید در تمامی ابعاد آن باشد. طبق یک مطالعه در سال 2006 در مجله بریتانیایی "اورولوژی بینالمللی"، رابطه جنسی و زندگی جنسی افراد با بالارفتن سن کاهش نمییابد. در واقع، مردان مسنتر احتمال بیشتری برای لذت از رابطهی جنسی خود دارند. این مطالعه دریافت که مردانی که در پنجاهسالگی به سر میبرند، بیشتر از مردانی که 30-40 ساله هستند از رابطه جنسی لذت میبرند. این اصل میتواند نقش به سزایی در ماندگاری بسیاری ازدواجهایی که در شرف جدایی هستند بگذارد، زیرا این مهم نقشی پنهان حتی در بسیاری مجادلههای خانوادگی دارد که میتواند عامل اصلی بسیاری از بهانهگیریها، نافرمانیها، مخالفتها و بسیاری مجادلات دیگر در خانواده باشد. پس در ازدواج خود همیشه سعی در داشتن رابطه جنسی فعال و صمیمی داشته باشید، حتی اگر کدورتی موجود است، زیرا کدورت موجود موقت است و پس از مدتی از بین خواهد رفت، اما این رابطه یکی از اصول پیونددهنده شما و همسرتان میباشد.
به دنبال سورپرایز و هیجانزده کردن همدیگر باشید
رفع ملالت و روزمرگی بخش مهمی از رابطهی موفق است. طبق مطالعهای که در مجله "علم روانشناسی" در مارس 2009 چاپ شد، ملالت و روزمرگی در ازدواج میتواند رضایت از ازدواج را تضعیف نماید. زوجهایی که به دنبال خوشبختی در ازدواج و داشتن یک زندگی آرام هستند، هرگز دچار روزمرگی و یکنواختی نخواهند شد. در ازدواجتان با گذاشتن قرار عاشقانه، سورپرایز نمودن یکدیگر، و گشتن به دنبال فعالیتهایی که بهعنوان یک زوج انجام میدهید، هیجان را به زندگی مشترکتان بیاورید. تازه و هیجانانگیز باقیماندن رابطه میتواند شانس موفقیت بلندمدت را بالا ببرد.
ناسازگاریها را با کار تیمی حل نمایید
کلماتی که در هنگام مخالفت زوجین استفاده میشود میتواند تفاوت ژرفی در رضایت از ازدواج به وجود آورد. طبق مطالعهای که در مجله "روانشناسی و سن" در سال 2009 منتشر شد، زوجهایی که ازدواج موفقی دارند بیشتر از کلماتی مثل "ما"، "به ما" و "برایمان" استفاده میکنند. زوجهایی که زبان مورداستفادهشان نشان میداد که تمایل به همکاری تیمی داشتند طی مشاجرهها استرس کمتری را تجربه نمودند. در کل، محبت بیشتری و در مقابل رفتارهای منفی کمتری نشان دادند. زوجهای خوشبخت مشاجرات خود را با استفاده از کار تیمی حل میکردند.
از یکدیگر تشکر کنید
همواره در نظر داشته باشید خوشبختی و کامیابی، انجام کارهای بسیار بزرگ و پیچیده نیست. کارهای کوچکی نظیر تشکر کردن از همسر تأثیر شگفتانگیزی در احساس و لمس خوشبختی در ازدواج خواهد داشت. طبق مطالعهای از محققان دانشگاه دولتی آریزونا، تشکر کردن از همسرتان در واقع چیز کوچکی است که میتواند اثر بسیاری بزرگی روی ازدواجتان بگذارد. مطالعه سال 2007 آنها آشکار کرد کسانی که برای انجام کارهای روزمره از همسرشان تشکر میکردند، با رنجش خاطر کمتری به خاطر عدم توازن مشاهده شده در انجام کارهای منزل روبرو میشدند. اذعان به قدردانی برای مشارکت همسرتان در خانواده میتواند راه سادهای در رسیدن به خوشبختی در ازدواج باشد.
صبحها هنگام خداحافظی همدیگر را ببوسید
بوسهی خداحافظی هنگام صبح میتواند روز شما را با انرژی مثبت بیشتری آغاز کند. پزشکان ها و روانشناسان آلمانی دریافتند که مردانی که صبحها قبل از سرکار رفتن هنگام خداحافظی، همسرانشان را میبوسند به طور متوسط پنج سال بیشتر زندگی میکنند و 20 تا 30 درصد درآمد بیشتری نسبت به دیگر مردان به دست میآورند. مردانی که قبل از ترک خانه همسرانشان را میبوسیدند، حتی شانس کمتری در تصادف در مسیر کاریشان داشتند. زوجهای خوشبخت به چیزهای کوچکی مثل بوسه قبل از جدایی به طور سطحی نمینگرند، چون فواید مثبت آن را حس میکنند.
آنچه باید در مورد ازدواج موفق بدانیم
ازدواج موفق نیازمند تلاش، تعهد و صبر است. این رابطه بر پایه عشق، احترام و درک متقابل ساخته میشود و نیاز به توسعه مهارتهای ارتباطی، حل منازعات و همدلی دارد. همچنین، باید به تقویت رابطه عاطفی و فیزیکی با همسر خود اهمیت داد. با وجود چالشهای زندگی، ازدواج موفق میتواند یک پناهگاه امن و دلپذیر باشد که در آن هر دو طرف حس خود را درک شده، دیده شده و قدردانی شده میکنند. باید به یاد داشت که ازدواج موفق نیست که بلافاصله پس از عقد نکاح به دست آید. بلکه، این یک فرایند طولانی است که نیاز به صبر، تلاش و تعهد دارد. در طول این فرایند، شما و همسرتان باید یاد بگیرید که چگونه با چالشهای زندگی مشترک، اختلافات و منازعات روبرو شوید و آنها را حل کنید. امیدواریم که این مقاله بتواند به شما در برقراری یک رابطه زناشویی سالم و موفق کمک کند. با خواندن و پیادهسازی نکات و راهکارهای ارائه شده در این مقاله، شما قادر خواهید بود تا چالشهای زندگی زناشویی را با قدرت بیشتری روبرو شوید و رابطهای سالم، سرشار از عشق و خرسندی بسازید.
سؤالات متداول مربوط به ازدواج موفق
چگونه میتوانم مطمئن شوم که زندگی مشترک با یک فرد خاص، موفق خواهد بود؟
پاسخ: از اهمیت بالای ارتباط مؤثر در زندگی مشترک آگاه باشید. ارتباط بر مبنای احترام، صداقت و درک متقابل بسیار اساسی است. همچنین، میتوانید از تجربیات قبلی و روشهای مختلف برای حل مسائل و پیشبینی مسائل آتی استفاده کنید.
چگونه میتوانم با مشکلات و اختلافات در زندگی مشترک برخورد کنم؟
پاسخ: درک اینکه اختلافات برخورد پذیرند و برخی از این مسائل قابلحل هستند بسیار مهم است. مهمترین امر این است که با احترام به یکدیگر حرف بزنید و سعی کنید که مسئله را از دیدگاه هر دو طرف درک کنید. همچنین، به دنبال راهحلهای مشترک بگردید.
چطور میتوانم اطمینان حاصل کنم که همسر من تصمیمهای مهم را با دقت میگیرد؟
پاسخ: این مسئله نیازمند برقراری یک ارتباط باز و صادقانه با همسر شما است. مطمئن شوید که هر دو طرف احساس راحتی دارند که میتوانند با هم موضوعات مهم را بررسی کنند و تصمیمگیریهای مشترک انجام دهند.
چگونه میتوانم شریک زندگیام حمایت کنم و از او حمایت بگیرم؟
پاسخ: حمایت از یکدیگر در زندگی مشترک بسیار اساسی است. به همسر خود اعتماد کنید و او را به دنبال رؤیاها و اهدافش تشویق کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که زمانی که همسرتان نیاز به کمک دارد، حضوری مؤثر باشید.
چطور میتوانم عشق و احترام را در زندگی مشترک حفظ کنم؟
پاسخ: برقراری ارتباط محکم و صادق، احترام به یکدیگر، توجه به نیازها و میلهای همسر، و ایجاد لحظات خاص و عاطفی میتواند کمککننده باشد. همچنین، هر دو طرف باید درک کنند که عشق یک فرایند است و نیاز به کار و توجه مداوم دارد.
ارسال نظر
0دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.
نظراتی که شامل الفاظ رکیک و توهین آمیز و بحث های سیاسی و قومیتی، تبلیغ، لینک باشد منتشر نشده و حذف می شوند.
خبر خوب اینکه در مقالات آموزشی مطالب زندگینامه زنان موفق دنیا، مقالات زندگی سالم و ویدئوهای آموزشی استقلال مالی را برای ازدواج موفق و زندگی سالم خودتان برایتان قرارداده ایم.
دیدن نظرات بیشتر
تعداد کل نظرات: 0 نفر
چک لیست های زندگی جدید
هر روز چک لیست های جدید برای شما آماده و منتشر میکنیم.